Atlétika
Szabó Beatrix

A szív diadala (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.01.21 Frissítve: 2017.01.21 Röplabda

2-0-ás hátrányból fordított az MTK Budapest női röplabdacsapata.

MTK Budapest – UTE 3-2 (–23, –21, 23, 23, 11)

MTK Budapest: Szűcs K. 29, Lakatos E. 13, Hackl 3, Lutter 1, Papp O. 9, Petőváry 7
Csere: Nagy F. (liberó), Kilyénfalvi 3, Lesi, Zolnai, Tímár E.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

UTE: Miklai 12, Ancsin 1, Verbanova 23, Headen 13, Bezsandolszka 5, Dégi 13
Csere: Hadnagy (liberó), Kötél D. (liberó), Nagy V. 2, Juraszik 2, Háfra 3
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

A női röplabda NB I 11. fordulójában az MTK Budapest az UTE csapatát látta vendégül a Városmajorban. A két együttes őszi meccsét 3-1-re a kék-fehérek nyerték, így volt miért törleszteniük a tavalyi bronzérmes újpestieknek.

A találkozó előtt a Magyar Röplabda Szövetség képviselői köszöntötték a 2016-os év legjobb strandröplabdázóinak választott Lakatos Enikőt és Lutter Esztert.

Az első játszma rendkívül kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat kiválóan mezőnyözött, szinte végig egy-két pont választotta el egymástól a feleket. A hajrához közeledve mindkét mester időt kért: Alberto Salomoni 20-22-nél, Milodanovics Andrea 22-23-nál, végül utóbbi örülhetett (23-25).

A második szettet a hazaiak kezdték jobban, az első technikai szünetben már hat pont volt a kék-fehérek fórja. Talán épp a tetemes előny miatt, de mintha elkényelmesedtek volna Alberto Salomoni tanítványai, így 14-14-nél utolérte ellenfelét az UTE. Ezt követően magához ragadta a kezdeményezést a vendégcsapat, és nagy küzdelemben végül behúzta a második játszmát is (21-25).

A rossz kezdés ellenére az MTK Budapest nem tört meg, igaz, eleinte nem úgy tűnt, mintha meg tudná fordítani a mérkőzést. A harmadik játékrészben is 14-14-es állásnál jött a fordulat: egészen addig a vendégek vezettek, ezt követően viszont a hazaiak átvették az irányítást, és hatalmas küzdelemben szépíteni tudtak (25-23).

A negyedik játszmában szinte végig az MTK Budapest vezetett két-három ponttal: a kék-fehéreknek kezdett megjönni az önbizalma, míg a vendégek mintha fáradni látszottak volna. Bár a hajrá ezúttal is szorosra sikerült, a végül 29 pontig jutó Szűcs Kinga és a műtéte után csúcsformában visszatérő Lakatos Enikő vezetésével a hazaiak egyenlíteni tudtak (25-23).

Rémálomszerűen indult az ötödik játszma: Alberto Salomoni 0-3-as állásnál kért időt, hogy rendet tegyen a hazai fejekben. Tanítványai szépen, lassan rátaláltak a helyes útra, a fordulásnál már a kék-fehérek vezettek. A hátralévő időben megtörni látszott az UTE, a hazaiak pedig egyre jobban élvezték a játékot, és végül Kilyénfalvi Zsófi ejtésével meg is tudták nyerni a mérkőzést (15-11).

Az MTK Budapest legközelebb január 22-én, vasárnap lép pályára: Alberto Salomoni együttese a Budaörsi DSE-t látja vendégül.

Alberto Salomoni: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, gratulálok az Újpestnek, mert nagyon motiváltan és agresszívan játszott, de még nagyobb gratuláció az MTK-s lányoknak, mert egy percig sem adták fel a mérkőzést. Azért nyertünk, mert jobban akartuk a győzelmet.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!