Atlétika
Krizsán Xénia

A szív diadala (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.05.02 Frissítve: 2018.05.02 Röplabda

Kétszettes hátrányból tudtunk fordítani a Vasas ellen.

MTK Budapest–Vasas Óbuda 3:2 (–18, –15, 23, 22, 9)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 150 néző
Vezette: Halász E., Mezei Z.

MTK Budapest: Hatziefsztratiadu 12, Kötél 2, Takács D. 15, Kis R. 12, Legros 17, Takács B. 18
Csere: Nagy F. (liberó), Godó 1, Nyuka, Lesi, Szabó Á.
Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas Óbuda: Durst, Török K. 17, Papp O. 8, Németh A. 10, Kostelanská 17, Haneline 17
Csere: Juhár (liberó), Kiss G. (liberó), Simics 9, Capelli 3, Vietti, Bodovics 1
Vezetőedző: Kőnig Gábor

Kedd délután rendezték a Vasas Óbuda elleni, az Extraligába való jutásért vívott párharc második felvonását. Az elsőt Kőnig Gábor együttese nyerte 3:1-re, így a vendégek várhatták kedvezőbb helyzetből a május elsejei folytatást.

Az első játszmát a Vasas kezdte jobban, a vendégek hajszállal nyugodtabbnak tűntek, ebből adódóan kevesebb ki nem kényszerített hibát vétettek. Az idő múlásával folyamatosan nőtt az óbudaiak előnye, végül hétpontos különbséggel nyerték az első szettet (18-25).

A második játszmában tovább látszott nőni szakadék a két csapat között. A vendégek duzzadtak az önbizalomtól, szemmel láthatóan nyeregben érezték magukat. Az önfeláldozóan mezőnyöző Vasas-játékosok még a legígéretesebb támadásainkat is hárítani tudták, lányaink az idő múlásával egyre frusztráltabbnak tűntek. A vendégek végül tízet tízet számoltak ránk, és ekkor bizony úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés (15-25).

Szerencsére nem ez volt a helyzet, legalábbis Takács Berniék biztos nem így gondolták. A hazaiak varázsütésre sebességet váltottak, minden kulcsemberünk teljesítménye feljavult, így már fel tudtuk venni a kesztyűt Kőnig Gábor tanítványaival. Bár a játékrész derekán már három ponttal is vezettek a vendégek, a hajrához közeledve már ismét nálunk volt az előny, amit meg is őriztük a játszma végéig (25-23).

Az előző szett megnyerése meghozta lányaink önbizalmát, nyoma sem volt a korábban látott, fásult játéknak. Bár nagyjából féltávnál már hét ponttal is vezettünk, a Vasas ismét felzárkózott, de az idegek harcát ezúttal is mi bírtuk jobban, így jöhetett a döntő szett (25-22).

Az ötödik játszmában sokáig fej-fej mellett gyűjtögette a pontokat a két csapat, egyik sem tudott a másik fölé kerekedni. 9-9 után aztán – csodával határos módon – ismét erőt tudtak meríteni valahonnan Tóth Gábor tanítványai, és behúzták a mérkőzést (15-9).

Csapatunk keddi győzelmével 1:1-re módosította a párharc állását, és készülhet a harmadik felvonásra, amelyet vasárnap délután, a Folyondár utcában rendeznek.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!