Vívás – kard
Szatmári András

A szív diadala (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.10.27 Frissítve: 2019.10.27 Kézilabda

Senki nem várta, mégis megcsináltuk: legyőztük a veretlen DVSC-t.

MTK Budapest–DVSC Schaeffler 36-33 (15-13)
Elektromos-csarnok, 350 néző
Vezette: Andorka, Hucker

MTK Budapest: Suba – Dávid-Azari 4, Dakos 2, Szabados, Szöllősi-Zácsik 7, Tóth E. 6, Sallai 2 Csere: Győri (kapus), Sziráki, Pál T. 7 (3), Mihálffy 4, Horváth D., Gerháth 3, Malovics 1, Juhász E., Ferenczi
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

DVSC: Triffa – Vantara-Kelemen 5, Deszpotovics 8, Tóvizi, Vámos 4, Karnik 1, Varsányi Csere: Szabó D. (kapus), Poczetnyik, Bordás 2, Bulath 2, Karsten 3, Kovács A. 6, Szabó P., Petrus, Arany R. 2
Vezetőedző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 6, ill. 12 perc (kizárva: Malovics, 32.)
Hétméteresek: 5/3, ill. 4/0
A mérkőzés alakulása: 3. perc: 3-0; 16. p.: 9-6; 27.p.: 13-13; 32. p.: 17-14; 39.: 19-19; 50. p.: 28-28; 58.: 33-32

A K&H liga 7. fordulójában csapatunk a DVSC-t látta vendégül az Elektromos-csarnokban. Köstner Vilmos tanítványai ezidáig nem találtak legyőzőre, megverték többek között az Érdet, és pontot raboltak az Elek Gyula Arénából. Tovább rontotta az esélyeinket, hogy Golovin Vlagyimir sérülés, illetve betegség miatt nem számíthatott Zsiborás Lucára és Fekete Bozsanára.

A fentiek ellenére remekül kezdtük a meccset, Köstner Vilmosnak már a 6. percben, 4-1-es állásnál ki kellett kérnie első idejét. A folytatásban is remekül játszott csapatunk: Suba Sára bravúrt bravúrra halmozott, négy büntetőt védett, Szöllősi-Zácsik Szandra pedig igazi vezére volt a csapatnak, védekezésben és támadásban egyaránt. Bár három perccel a félidő vége előtt egyenlíteni tudott a DVSC, a fordításra már nem futotta erejéből, sőt! Mihálffy Adrienn és Gerháth Fanni találataink köszönhetően kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre (15-13).

Balszerencsésen kezdődött a második félidő: a 32. percben Djurdjina Malovics a kizárás sorsára jutott, miután Andorka és Hucker sporttársak úgy látták, jobbátlövőnk a könyökével találta el Kovács Annát. Szerencsére ezt követően is őrizni tudtuk egy-kétgólos előnyünk, és ha néha ki is egyenlített a DVSC, a vezetést egyszer sem tudta átvenni. Ehhez persze kellett Győri Barbara is, aki remekül szállt be a meccsbe, illetve Pál Tamara, aki összesen hét góllal segítette övéit. Csapatunk megőrizte tartását egészen a végső dudaszóig, a hajrába érkezve már 36-32-t mutatott az eredményjelző, így még Kovács Anna utolsó percben lőtt gólját követően sem kellett aggódnunk, otthon tartottuk a két pontot (36-33).

Bár okunk bőven van az örömre, ünneplésre, időnk már annál kevesebb: október 30-án a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban lépünk pályára a Magyar Kupában.

Golovin Vlagyimir:Eksztázisban játszottunk, és ennek már voltak előjelei a heti edzésmunkában is. A lányok nagyon akartak nyerni, és sikerült is megszereznünk a két pontot. A sok kapott gól ellenére ki kell emelnem kapusainkat, hiszen kritikus pillanatokban segítettek a csapatnak.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!