Tenisz
Gálfi Dalma

A szintek változatlanok, a megszerzett kvóták érvényesek

Publikálva: 2020.06.04 Frissítve: 2020.06.04 Atlétika

December 1-től indul újra az olimpiai kvalifikációs időszak az atléták számára.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség újra kinyitotta kapuit, és ezt az alkalmat ki is használta arra, hogy a 214 tagszövetségének segítségével új stratégia terv alapjait fektesse le. . A terv középpontjában az atlétika fejlesztése áll, de fontos része az olimpiai kvalifikációs folyamat frissítése, illetve az is, hogy miként tudnának visszatérni az atléták a megszokott edzésmunkához és versenyekhez a koronavírus-járvány közepette.

A szövetség elnöke, Sebastian Coe így fogalmazott az elmúlt időszakkal kapcsolatban:

– Ugyan 11 hétig zárva volt az irodánk, ez nem jelenti azt, hogy tétlenül ücsörögtünk volna. Ezalatt az idő alatt olyan tervet dolgoztunk ki, amely segítheti az atlétika fejlesztését.

A programban az is szerepel, hogy ötkarikás játékokra továbbra is az olimpiai szinteken keresztül lehet kijutni, amelyek nem változtak, tehát például távolugrónknak, dr. Nguyen Anasztáziának továbbra is 682 centimétert kell elérnie ahhoz, hogy biztosítsa indulási jogát. A kvalifikációs periódus 2020 december 1-jén kezdődik és 2021 június 29-én zárul.

Azok az atléták, akik már teljesítették valamelyik számban a szintet, továbbra is jogosultak arra, hogy induljanak. Ez azt jelenti, hogy többpróbázónk, Krizsán Xénia kvótája is érvényes.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!