Atlétika
Krizsán Xénia

A szezon eddigi legnagyobb rangadója előtt

Publikálva: 2018.03.13 Frissítve: 2018.03.13 Labdarúgás

Élvonalbeli együttes ellen folytatjuk a kupaküzdelmeket.

Az idei szezon talán legnagyobb kihívása vár labdarúgócsapatunkra, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén az Újpest FC otthonába utazunk. A lila-fehérek jó idényt futnak: az NB I-ben a negyedik helyen állnak, igaz, a Ferencváros és a Videoton mögött a mezőny rendkívül szoros. A kupában eddig megállíthatatlan volt Nebojsa Vignjevics együttese: 18 gólt rúgtak, egyet sem kaptak az első négy fordulóban, és simán búcsúztatták az Öttevényt, a Gödöllőt, a Vecsést és az élvonalbeli Paksot is.

A mieink eddig a Tállya gárdáját, az Iváncsát, a Gyirmótot és a Sényőt verték ki. Ugyan utóbbi ellen idegenben kikaptunk a visszavágón, a 4-0-ás hazai győzelmünk biztosította továbbjutásunkat. A bajnokságban hasonlóan menetelünk: immáron 11 pont az előnyünk a Kisvárda előtt, tavasszal két mérkőzésből kettőt nyertünk, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pedig százszázalékosak vagyunk.

Természetesen az újpestiek nagyobb játékerőt képviselnek, mint azok a csapatok, akikkel eddig találkoztunk, így nem lesz könnyű dolgunk. Az első osztályban a két együttes 214 alkalommal játszott, ebből 80 MTK győzelem, 53 döntetlen és 81 lila-fehér siker született, tehát elképesztően kiegyenlített párharcról van szó. Érdekesség, hogy a kupa döntőjében már háromszor is összecsaptunk az Újpesttel, mindháromszor mi nyertünk.

Legutóbb tavaly áprilisban futott össze a két gárda, akkor drámai körülmények között sikerült legyőznünk Vignjevicséket a Szusza Ferenc stadionban.

Torghelle Sándor  – aki azon a találkozón is eredményes volt – elmondta, a csapategység lehet a kulcs.

– Egységesnek kell lennünk, hiszen NB I-es együttessel fogunk játszani. Jó szezont futunk, mindenki tele van önbizalommal, így minden esélyünk megvan az Újpest ellen is.

Feczkó Tamás sérülés miatt továbbra sem számíthat Baki Ákosra, Balogh Bélára, Bori Gábora, Gera Dánielre és Hrepka Ádámra.

A mérkőzést Berke Balázs vezeti, munkáját Horváth Róbert, Berettyán Péter, Szécsényi István, Andó-Szabó Sándor és Urbán Eszter segíti.

A jegyekkel és beléptetéssel kapcsolatos információk ITT találhatók.

Magyar Kupa negyeddöntő
Újpest FC –MTK Budapest
2018. március 13. 18:00 – Szusza Ferenc Stadion
TV: M4 Sport

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!