Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

A szélső védők értékeltek

Publikálva: 2016.11.08 Frissítve: 2016.11.07 Labdarúgás

A második csapat bal- és jobbhátvédje mondott véleményt a látottakról, a Tállya KSE legyőzését követően.

Forgács Péter is azon játékosok táborát erősíti, akik fiatalon kerültek fel Pölöskei Gábor csapatába. A 19 éves védő a bal szélen robog szüntelenül, támadó és védekező feladatokat is ellátva. A nehéz szezonkezdéséről illetve a Tállya KSE elleni győzelemről kérdeztük őt.

– Sérülésből épültél fel, és alapemberré váltál a második csapatban, hogyan értékeled a szezonod eddig?

– Nyáron hosszabb sérüléssel küzdöttem, amit még Agárdon szedtem össze, emiatt a felkészülés első hónapját ki kellett hagynom. Szerencsére sikerült felépülnöm, utána tudtam meg, hogy balhátvédként számítanak rám. Támadó szellemű játékosként kissé szokatlan volt, de meg tudom állni a helyem itt is. Mindenképpen be akartam kerülni a csapatba, ez sikerült is, most pedig azért harcolok, hogy kezdő maradjak, illetve jó teljesítménnyel segítsem a csapatot, és idővel a felnőtt keret tagja legyek.

– Tetszetős gólpasszal és jó játékkal segítetted csapatod a Tállya KSE ellen, milyen volt a mérkőzés?

– Jól kezdtünk, fontos volt, hogy ki tudjuk használni a helyzeteinket. Ez volt a kulcs, a REAC ellen is megvoltak a ziccerek, de nem tudtunk élni velük. Mindenki nagyon jól játszott, csapatként tettünk meg mindent a győzelemért. Örülök a gólpassznak, és remélem, elindulunk felfelé a jövőben.

Sági Milán 21 évesen rutinosnak számít a második csapatban. A jobbhátvéd megszerezte első találatát a vasárnapi mérkőzésen, erről is kérdeztük a találkozót követően.

– Gratulálunk az első találathoz, hogyan emlékszel vissza?

– Balról szögletet rúgtunk, a rövid oldalon érkeztem a beívelt labdára, sikerült megelőznöm a védőimet, és a kapus mellett a kapuba fejelni.

– Hogyan értékeled a fölényes győzelmet?

– A pálya talaja nem volt kedvező számunkra, de ezt le kellett küzdeni, így is kötelező volt a győzelem. Minden párharcot megnyertünk, harcosak voltunk, a helyzeteinket pedig be tudtuk végre rúgni, a passzok is jók voltak, megtaláltuk egymást, ennek köszönhető a győzelem, amit teljesen megérdemeltünk, osztálykülönbség volt a csapatok között.

–  Számoltatok arra, hogy ilyen eredmény születhet?

– Úgy mentünk ki a pályára, hogy csak a három pont megszerzése lehet elég, ez sikerült is, nem is akárhogyan. Hibátlan csapatmunka volt, megkönnyítettük egymás és saját magunk dolgát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!