Atlétika
Szabó Beatrix

A szakma mesterei (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.07.08 Frissítve: 2018.07.07

Az MTK Budapest két edzőjét is hatalmas megtiszteltetés érte.

Szombaton délelőtt a MoM Sport uszoda és sportközpontban a Mesteredzői Kollégium két, klubunknál is tevékenykedő szakembert részesített Mesteredzői címben, Bánhidi Ákost és Gárdos Gábort. A díjazottakat előbb Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektorra, majd Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte.

Bánhidi Ákos az MTK Budapest rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályvezetője és a magyar válogatott szakmai menedzsere. 2018-ban mindkettő történelmi tettet vitt véghez, ugyanis váltóban megnyerte hazánk első téli olimpiai aranyát, klubunk kiválóságainak, Liu Shaolin Sándornak és Liu Shaoangnak is köszönhetően.

– Végtelenül megtisztelő és hatalmas öröm ez a cím. Nem tekintettem munkaként erre a tevékenységre sosem, mindig is hivatásnak gondoltam. Számomra ez szerelem volt, mióta elkezdtem – mondta a szakember.

Az újdonsült mesteredző arról is beszélt, mit tartogathat a jövő szeretett sportága számára.

– A rövidpályás gyorskorcsolya az olimpiával bekerült teljesen az emberek köztudatába, ami megmozgathatja a fiatalokat. Azok az emberek, akik magas szinten űzték ezt a sportot, lehetnek edzők, vezetők, így tovább elősegíthetik azt, hogy ezek az eredmények folytatódjanak. Úgy néz ki, hogy épül egy korcsolyaközpont, ami hazája lehet a magyar jégsportnak, így rengeteget lendíthet a lehetőségeinken.

Gárdos Gábor egyesületünk vívószakosztályában edzősködik, és többek között a junior világbajnok és felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmes Márton Anna fejlődéséért felelős. A rutinos tréner kiemelte, a tanítványainak és a tanítóinak egyaránt köszönhető, hogy ilyen sokra vihette pályafutása során.

– Nagyon örülök ennek a kitüntetésnek, hatalmas megtiszteltetés volt átvenni. Rengeteget köszönhetek Pézsa Tibornak, aki a szakmát tanította nekem, és a tanítványaimnak is, hiszen az ő eredményeik minősítik igazán az edzőt, ők tesznek minket sikeressé.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!