Atlétika
Nagy Marcell

A sportág szolgálatában

Publikálva: 2017.01.14 Frissítve: 2017.01.13 Kajak-kenu

Rajna Andrást, az MTK Budapest kajak-kenu szakosztályának igazgatóját beválasztották a következő olimpiai ciklusra a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sportfejlesztési Bizottságába.

Eddig az MTK Budapestnél vettük jó hasznát újító gondolatainak, mostantól pedig országos szinten, a teljes magyar kajak-kenus sportéletben figyelnek majd Rajna András gondolataira. Vele beszélgettünk, közelmúltban elnyert új pozíciója kapcsán.

– Azt hiszem a bizottsági tagságod igazi elismerése a magyar kajak-kenu életben és, ezen belül is az MTK Budapestben elvégzett munkádnak.

Én is úgy gondolom, hogy beérett a munka gyümölcse. A konferenciákon eddig is voltak előadásaim, valamint pályáztam szakmai igazgatónak nemrégiben – amire szintén komoly anyaggal készültem –, így jól ismerhette a sportág vezetősége az elképzeléseimet. Ezek a gondolatok és természetesen a személyes kontaktus megléte kellhetett a megválasztásomhoz.

– Mik a bizottság feladatai?

– Elsősorban versenysporton kívüli fejlesztések tartoznak hozzánk, de közvetve persze annak irányában is van átfedés. Elsősorban az utánpótlásképzés javítása és a szakemberképzés innovációja fontos, amikhez továbbképzések, a szabadidősport népszerűsítése irányából is eljuthatunk.

– Te milyen elképzelésekkel látsz munkához?

– Rengeteg ötletem van, de hogy konkrét példát is mondjak, alapvető célom, hogy edzéssztenderdeket állítsunk fel az utánpótlásban. Minden gyereknek olyan terhelést kell kapnia, hogy felnőtt korban legyen képes a legjobb teljesítményt nyújtani. Nem szabad aluledzeni, de kiégetni sem a gyerekeket. Rengeteg utánpótlás-világbajnokunk van, de felnőtt korra nem mindenki ér a csúcsra, amiben többek között az előbb említett okok is közrejátszanak. Emellett, olyan rendezvények megszervezését vállalnám magamra, mint például a „Szent Jupát Nap” az MTK-nál, ami azt hiszem országosan is megállná a helyét és remekül népszerűsíthetné szeretett sportágunkat.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!