Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

A sport igazságos (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.05.24 Frissítve: 2016.05.24 Röplabda

Leiszt Máté tanítványai leiskolázták a mezőnyt, aranyérem lett a jutalmuk.

Az MTK Budapest junior röplabdacsapata megnyerte a bajnokságot. Keresem a jelzőket, de mindegyik túl elcsépeltnek, agyonhasználtnak tűnik ahhoz, hogy megfelelően leírja ezt a sikert. Aki látta a lányok kitörő örömét, illetve könnyeit a Vasas-Óbuda elleni meccs utolsó labdamenetét követően, tudja miről beszélek.

A csapat gerincét a felnőttek között is gyakran szóhoz jutó hét játékos adta: Benkó Bettina, Cicic Marija, Kilyénfalvi Zsófi, Ludmán Réka, Papp Orsi, Petőváry Panni, Török Kata. Ők az egész szezon során hármas terhelésnek voltak kitéve: bizonyítaniuk kellett az NB I-ben, ha Hollósy László úgy döntött, és helyt kellett állniuk a juniorok, illetve az ifik mezőnyében is.
 

Két nappal a hatos döntő előtt a juniorok edzésén jártam. A lányok nyűgösek voltak, kimerültnek tűntek, és Máté, látszólag hiába igyekezett lelket verni beléjük. Ekkor – bár tisztában voltam a játékosok képességeivel – nem fogadtam volna nagy összegben, hogy éremmel zárjuk a hatos döntőt. Hál' istennek a lányok rám cáfoltak.

Azonban nem csak a fenti hét embernek köszönhető az aranyérem. Kulcsszerepet játszott a sikerben a csapat két fáradhatatlan liberója, Annus Fanni és Purkarthofer Alma, de említhetném akár Jagrik Esztert is, aki csakúgy, mint a szezon során, ezúttal is remekül szállt be.

Nem feledkezhetünk meg a három – szemtelenül fiatal – serdülőnkről, akik a lányokkal tartottak Kecskemétre: Deli Zsófiról, Lesi Olíviáról, illetve Oláh Dóriról. Mindhárman korukat meghazudtolóan jó, érett játékkal segítették az MTK Budapest juniorjait.

Leiszt Máté, a csapat edzője – aki élete első szezonját edzőként – aranyéremmel zárta, a lelkemre kötötte, hogy mindenképpen említsem meg Hollósy Lászlót, Nagy Fannit, Rédei Liánát, Tímár Editet és Nyári Virágot, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre.

– Nagyon, nagyon büszke vagyok a lányokra, legfőképpen azért, mert bebizonyították, hogy a sport igazságos: az elvégzett munkának mindig megvan a gyümölcse – mondta Máté, már amennyire elment hangja engedte. – Ilyen utánpótlással nagyon fényes jövő előtt áll az MTK Budapest röplabdaszakosztálya.

Nem ünnepelhetnek azonban sokáig a kék-fehérek, ugyanis május utolsó hétvégéjén már az ifi országos bajnokság hatos döntője vár rájuk Békéscsabán. Ha a viharsarokban csak feleakkora szívvel tudnak játszani, mint Kecskeméten, további örömök elébe néznek az MTK Budapest szurkolói.

Csoportkör:
MTK Budapest – Nyíregyháza 3-0 (9, 19, 15)
MTK Budapest – Kecskemét 3-1 (9, –12, 12, 15)
Elődöntő:
MTK Budapest – Gödöllő 3-2 (18, 12, –23, –14, 15)
Döntő:
MTK Budapest – Vasas-Óbuda 3-1 (15, 21, –17, 21)

A torna legjobb irányítója: Marija Cicic
MVP: Török Kata
A torna legjobb edzője: Leiszt Máté

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!