Atlétika
Vári Péter

A motiváltság lehet a kulcs

Publikálva: 2017.04.06 Frissítve: 2017.04.05 Röplabda

Alberto Salomoni szerint a két fáradt csapat közül a motiváltabb juthat tovább.

A női röplabda NB I rájátszásának második körében a Penta-Gödöllői RC vár az MTK Budapestre. A kék-fehérek a negyeddöntőben alulmaradtak a Jászberényi RK-val szemben, így az 5-8. helyért küzdhetnek a továbbiakban.

Inkább szomorú vagyok, mint csalódott – idézte fel az előző párharcot Alberto Salomoni, az MTK Budapest vezetőedzője. – Csalódott az első meccsen látottak miatt lehettem, a második már rendben volt, csak a lányokat sajnáltam. De igazából talán nem is ekkor ment el ez a hajó, hanem a Kaposvár elleni vereség alkalmával. Mindegy is, az erőviszonyok tekintetében nagyjából reálisnak tűnik az ötödik-hatodik hely, igyekszünk az előbbit megszerezni.

Ehhez az MTK Budapestnek előbb a Penta-Gödöllői RC-t, majd az UTE – Kaposvár párharc győztesét kell felülmúlnia. Borkovits Zoltán együttesét hazai pályán és idegenben is le tudták győzni a kék-fehérek, ettől függetlenül nem szabad félvállról venni a négy válogatott játékossal felálló gödöllőieket.

Két fáradt csapat összecsapására számítok. A motiváltabb nyerhet, amelyik jobban éhezi a sikert – vélekedett az olasz szakember. – A lányok kaptak egy hét szabadságot a második negyeddöntő után, hogy kitisztuljanak a fejek, és fel tudjanak töltődni. A héten már keményen dolgozunk, rövid, ám annál intenzívebb edzésekkel készülünk, és remélem, szombaton nyerni tudunk.

A párharc első meccsét Farkas László és Szarka János vezeti majd, segítőik Gyulai Géza és Sík Barbara lesznek.

2017. április 8. 17:00 MTK Budapest – Penta-Gödöllői RC; MTK Budapest Röplabdacsarnok (1122 Budapest, Szamos utca 2/C.)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!