Atlétika
Krizsán Xénia

A medencék kék-fehér hősei

Publikálva: 2015.07.28 Frissítve: 2015.08.03 Úszás

A napokban lezárult szezon után, az úszók vezetőedzőjét kértük, hogy értékelje versenyzői teljesítményét! Lőrinczi Györggyel beszélgettünk.

– Jó kis szezon volt.

– Majdnem tökéletes. Többet értünk el, mint amit vártunk magunktól, és sokkal többet, mint amire mások számítottak – kezdte a szakember.

– Ezt hogy értsük?

– Minden évfolyamban nyertünk érmet, a korosztályos bajnokságokon, ráadásul rengeteg első helyet szereztünk. A hétvégén befejeződött ifjúsági országos bajnokságon is 1 első és 3 harmadik helyet tudhattunk magunkénak.

– Nemzetközi eredmények?

– Bokros Blanka kijutott Bakuba, az Európai Játékokra, ahol megmutatta, hogy mire is képes. Kozma Dominik, a dohai vb-n bizonyította, hogy jól tette, amit tett. Műtétje után, nemsokára kezdheti az olimpiai felkészülést. Ami külön öröm, hogy a sokak által leírt Kis Gergő, úgy gondolta, hogy az MTK Budapest segítségével visszatérhet régi önmagához. Idén, 200 gyorson, 1.52-es idejét – a hat hét közös meló után – 1.49.83-ra faragta, ellenfelek nélkül, egyedül.

– Ezek szerint megfelelő a felkészítés?

– Jó irányba haladunk minden téren. Ha a körülmények jobbak lesznek szeptembertől, akkor a határ a csillagos ég. Nagyon büszke vagyok a versenyzőinkre! Hajrá MTK!

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!