Atlétika
Jankovics Dániel

A meccs embere Dakar csillaga (GALÉRIA)

Publikálva: 2014.11.24 Frissítve: 2014.12.01 Labdarúgás

Túl sok sikert nem hozott a 15. forduló az MTK Budapestnek, az viszont bebizonyosodott, hogy lehet számítani Khaly Lyane Thiam-ra. Szurkolóink szavazatai alapján toronymagasan ő lett a mérkőzés embere. Közel háromszor annyi voksot adtak rá, mint csapattársaira összesen.

Pedig nem volt könnyű helyzetben, hiszen a hirtelen belázasodott Pölöskei Zsoltot kellett helyettesítenie.

– Nagyon szépen köszönöm a szurkolók bizalmát és szavazatait. Boldog vagyok, hogy sokan látták jónak a teljesítményemet. – mondta a szenegáli fiatalember magyarul, a köszönöm szót, kiválóan „ö" hangokkal ejtve. Innen már barátnője, Horváth Timi segített. – Kicsit szomorú vagyok, mert kikaptunk. Egy héttel a bajnokság előtt kerültem ide, fizikai lemaradásom volt. Ősszel jobbára ezt pótoltam, játszottam a korosztályos csapatban (U21), gólokat lőttem, szóhoz jutottam a Ligakupában. Boldog voltam, hogy először kerültem be az első csapatba és végigjátszhattam a meccset.

– Szenegálból pompás labdarúgók kerülnek ki. Nehéz volt a gyermekkorod?

– Szenegálban mindenki focizik, az egyik rokonom felfigyelt rám, és beajánlott a fővárosi Racing Klub Dakarba. Itt már korszerű képzést kapva haladt előre a karrierem. Kijutottam az Ifjúsági Afrikai Nemzetek Kupájára, ahol felfigyeltek rám Olaszországból. Két hét múlva mégis Kaposvárra kerültem.

– Január elején Dakarban ünnepled 21. születésnapodat?

– Nem, de Karácsonyra hazamegyek, ott ünneplünk. Az évfordulót már Budapesten töltöm.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!