Tenisz
Fucsovics Márton

A legfontosabb, hogy elszántak legyünk!

Publikálva: 2016.12.30 Frissítve: 2017.01.01 Kézilabda

Az MTK Budapest női kézilabdacsapata a Siófok ellen szerezné meg második bajnoki győzelmét.

Rendkívül nehéz mérkőzés vár az MTK Budapestre a K&H női kézilabda liga 9. fordulójában: a kék-fehérek a hetedik helyezett Siófok KC-t látják vendégül péntek este.

Golovin Vlagyimir együttese a Svédországban rendezett Európa-bajnokság miatt beiktatott másfél hónapos, a válogatottat érintő szünet második felében a Ferencvárossal edzett. A kék-fehérek mestere elégedett  volt a közös munkával.

Számunkra mindenképpen, de szerintem az FTC számára is rendkívül hasznosnak bizonyult az együtt töltött nagyjából négy hét – vélekedett Vova. – Bízom benne, hogy a Siófok ellen a pályán látottak és az eredmény is ezt igazolja majd.

Az MTK Budapest legutóbb január 30-án látta vendégül a somogyiakat: az ekkor még Christian Dalmose által irányított SKC 25-25-ös döntetlent játszott az Elektromos Csarnokban. Golovin Vlagyimir ezúttal azonban nem érné be egy ponttal.

A legfontosabb, hogy elszántak legyünk. A Siófok több játékosa is járt az Eb-n, például Triscsuk, Erdősi, vagy épp Nze Minko, aki a francia válogatott legjobbja volt, így kevesebb idejük volt együtt készülni. Ettől függetlenül nagyon nehéz dolgunk lesz.

A kék-fehérek két poszton is megerősítették keretüket a szünetben: a kapuban a csapat másod-, illetve kapusedzője, Jelena Abramovics juthat majd szóhoz, míg balátlövőben Termány Rita tért vissza Dunaújvárosból.

Ritát ismerjük, nagyon jól sikerült az a szezon, amit nálunk töltött – mesélte Vova. – Ha ugyanolyan felfogásban játszik most is, nagy erősítés lehet. A kapuban sajnos váltanunk kellett, voltak itt külföldi próbajátékosok is, de senki nem felelt meg, így kézenfekvőnek tűnt, hogy Lénát kérjük fel, ő pedig vállalta.

18:00 MTK Budapest – Siófok KC; K&H női kézilabda liga mérkőzés, Elektromos Csarnok (1138 Budapest, Népfürdő utca 18-20.)

 
 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!