Atlétika
Krizsán Xénia

A leendő konduktor, aki biztosra megy

Publikálva: 2020.08.11 Frissítve: 2020.08.11 Röplabda

Ismerjék meg női röplabdacsapatunk új játékosát, Petri Izabellát!

– Mesélj kicsit a kezdetekről! Kinek vagy minek a hatására választottad a röplabdát?

A nagynéném Fésüs Erzsébet, általa ismertem meg a sportágat. Körülbelül tíz éve kezdtem játszani: Nagy Attilával hat, Tóth Gáborral egy évig dolgoztunk a békéscsabai utánpótlásban, aztán három éve Székesfehérvárra igazoltam Fésüs Irén hívására.

– Mik az erősségeid a pályán, és mi az, amiben még mindenképpen fejlődni szeretnél?

Igyekszem minél jobb csapatjátékossá válni, a lehető legtöbbet segíteni a társaimnak, és sokat kommunikálni velük a pályán, ebben kell fejlődnöm. Egyébként próbálok magabiztos lenni, mindig a lehető legbiztosabb megoldást választani.

– Hogy haladsz a beilleszkedéssel?

Hál’ Istennek elég könnyű dolgom van, többeket ismerek korábbról: Godó Pannit még Békéscsabáról, Berkó Lilit Fehérvárról. A lányokkal elég hamar összebarátkoztam. Ami Máté módszereit és szakmai elképzeléseit illeti, már az első találkozásunk alkalmával megtaláltuk a közös hangot. Ebben Fésüs Irénnek is nagy szerepe volt, ő is hasonló személyiség.

– Milyen személyes célkitűzéseket fogalmaztál meg a szezonra?

Szeretnék minél hasznosabb tagjai lenni a csapatnak: ha a sarokból, akkor a sarokból, ha a pályán, akkor a pályán segíteni.

– Mit vársz az Extraligában való szerepléstől?

Nagy kihívás lesz a legjobbak között játszani, nagyon izgatottan várom, hogy olyan játékosok ellen játszhassak, akik már sokat tettek le az asztalra.

– Mit kell tudni a civil Petri Izabelláról?

A Semmelweis Egyetem Pető András Karára járok, konduktornak tanulok, ez tölti ki a mindennapjaimat az edzések mellett. Szabadidőmben szeretek olvasni, zenét hallgatni, filmeket nézni – ezek jelentik számomra a kikapcsolódást.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!