Kézilabda
Porobic Zoé

A lányok szerint

Publikálva: 2017.06.27 Frissítve: 2017.06.26 Labdarúgás női

Nagy Lilla, Tóth Barbara és Turányi Lilla véleményezte a sorsolást.

Péntek délután, Nyonban elkészült a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező csoportkörének sorsolása: az MTK Hungária FC a BIIK Kazjgurttal, a Sporting Clube de Portugallal és a WFC Hajvaliával került egy kvartettbe.

Nagyon nehéz feladat vár a csapatunkra – vélekedett Tóth Barbara, a kék-fehérek védelmének oszlopa. – Erős csoportba kerültünk, de nem is számíthattunk másra, hiszen ez a legnívósabb európai kupasorozat, itt minden együttes saját országa legjobbja, így nincsenek olyan csapatok, amelyeket félvállról lehetne venni. Nagyon boldog vagyok, hogy az első Bajnokok Ligájában fellépésem az Új Hidegkuti Stadionban lesz. Biztos vagyok benne, hogy a családok és a barátok, ismerősök jelenléte még jobban inspirál majd minket, és szurkolásuk segíteni fog a nehezebb pillanatokban.

Nagy Lillának régi álma teljesül augusztusban.

Nagy izgalommal tekintek az augusztusi esemény elé, hiszen két éve csak arra várok, hogy az MTK mezét viselve, újra a zöld gyepen állva hallgathassam a Bajnokok Ligája indulóját. Az pedig, hogy erre saját stadionunkban, magyar közönség előtt kerülhet sor, még nagyobb örömet, és plusz töltetet ad nemcsak nekem, de az egész csapatnak is – vallotta be Lili.

A Jet-Sol Liga döntőjének első meccsét eldöntő Lili a sorsolás kapcsán is megosztotta véleményét.

– Vegyes érzéseim vannak a sorsolással kapcsolatban. A három csapatból csak az egyiket ismerem, a másik két gárda nem tudom milyen játékerőt képvisel: csak az eddigi eredményeiket láttam, így róluk nem tudok konkrétumokat mondani. A Sportinggal még a potsdami teremtornán találkoztunk, ahol sikerült őket legyőzni, de ebből messzemenő következtetéseket nem lehet levonni. Nem szabad ugyanis összehasonlítani a kispályás játékot a normál méretű labdarúgópályán gyakorolttal. A portugálokat tartom nagy riválisainknak a csoportban, de nemzetközi szinten bármi megtörténhet. Nem könnyű a csoport, de mi a tavalyi szezonban bebizonyítottuk, hogy a lehetetlen nem létezik!

Turányi Lilla, a Jet-Sol Liga legutóbbi kiírásának felfedezettje nem fél a kihívástól.

– Remélem sokan kilátogatnak majd az Új Hidegkuti Nándor Stadionba, legalább kétszer többen, mint a bajnoki döntőn. Biztos vagyok benne, hogy az ellenfeleink mind nagyon jók és erősek. Mind a három meccs roppant nehéz és küzdelmes lesz, de azt a csapat nevében megígérhetem, hogy mindent beleadunk, hiszen mindig úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni akarunk. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!