Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

A kulcs a csapategység

Publikálva: 2017.10.19 Frissítve: 2017.10.18 Labdarúgás

Sziklási Gergely és Szabó Dominik beszélt a Jászberényi győzelemről.

Sziklási Gergely a védelem oszlopos tagja Pölöskei Gábor csapatában, az idei 9 mérkőzésből 6 alkalommal volt kezdő. Tőle kértük, hogy értékelje a Jászberény elleni sikert: – Tudtuk előre, hogy jó ellenfél a Jászberény, és nehéz mérkőzés vár ránk. Nyerni kellett, hogy tapadni tudjunk az élmezőnyhöz. Az első félidőben jól tartották magukat, a kiállítás kellett nekünk, hogy kicsit meg tudjunk nyugodni, lélektanilag megváltozott a mérkőzés. A második félidőben beleadtak mindent, szívvel-lélekkel küzdöttek, letámadtak, ez meg is lepett minket kicsit, de jól reagáltuk le, biztosan védekeztünk. Lehettek volna még gólok, de így is remek eredmény született.

A 18 éves belső védő remek teljesítményt nyújtott a mérkőzésen, a magas labdákat rendszeresen elfejelte, szereléseit is jó ütemben időzítette. A kapott gól nélküli mérkőzésről kiemelte, nem az övé az érdem a jó teljesítmény miatt: – Az egység. Ez a legjobb leírás az okra. Minden meccsen egységesen, csapatként akarunk funkcionálni támadásban és védekezésben is, ez össze is jött. Ha mindenki kiveszi a részét a támadásból és védekezésből is, hozzáteszi a magáét, akkor nem lehet gond.

Szabó Dominik 10 mérkőzésből öt alkalommal kezdett, háromszor csereként lépett pályára. Villámléptű játékosunk folyamatosan nehezíti a védők dolgát, robbanékonysága és cselezőképessége komoly fegyvertény csapatunknak. – Fizikális, erős csapattal játszottunk, akik a durvaságtól sem riadtak vissza. Ennek ellenére felvettük a párharcokat velük, a vezetést is meg tudtuk szerezni, a félidő végi kiállítástól kezünkben volt a sorsunk. A második félidőre felszívták magukat, de helytálltunk, megszereztük a második gólt, jól játszott mindenki. Ha az első félidő végén a helyzeteket kihasználjuk, akkor könnyebb dolgunk lett volna, akkor korábban is eldönthettük volna a mérkőzést, de így sincs okunk panaszkodni.

A 19 éves támadó gólt lőtt, kiállítottak róla hazai védőt, és büntetőt is kiharcolt, mozgalmas mérkőzése volt. Saját játékát így értékelte: – Az elején nehezen vettem fel a ritmust, nagyon erősek voltak. Mindent megpróbáltam, hogy a csapatnak megszerezzük a három pontot. A büntetőnél szerencsém volt, jó ütemben toltam el a labdát, a kapus így csak a lábam tudta eltalálni. A kiállításnál beálltam a védő elé, csak felrúgni tudott, így jogos volt a döntés. A végén könnyű helyzetben találtam magam, remek labdát kaptam, így könnyű volt a gólszerzés.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!