Atlétika
Vári Péter

A kiaknázatlan lehetőségek versenye

Publikálva: 2016.05.26 Frissítve: 2016.05.26 Sakk

Május közepén, a hajdúböszörményi tornacsarnokban került sor az idei országos rapid korcsoportos egyéni- és csapatbajnokságra. Az MTK Budapest tizenegy versenyzője ült asztalhoz a rangos viadalon.

Az U8-as fiúk kategóriájában Kubuk Bence képviselte színeinket. Bence nagy elánnal érkezett a versenyre, és élőtlenként 14. helyen zárt a 37 résztvevős csoportban, mellyel messze felülteljesítette az elvárásokat.

Az U12-es fiúk versenyében volt érdekelt legtöbb játékosunk. Közülük Virág Bálintnak ment legjobban a játék, aki bátor támadójátékával beverekedte magát az első tízbe. Kilencedik helyezése igen előkelő, tekintve hogy korosztályának legjobbjaival kellett megmérkőzzön. Fodor Kornél 18. Csontos Dávid 21. helyen végzett, ezzel hozták az elvárt szintet, ám ezúttal nem mutattak kiemelkedő formát. Juhász Ágoston szereplése kissé csalódást keltő volt, tekintve a rajtlistán elfoglalt előkelő helyezését. Ágoston nagyon szilárdan építette fel állásait, ám kiütközött rutintalansága az előnyösebb állások kezelése kapcsán, hiszen rendszeresen időzavarba került. Bár 22. helyezése nem tartozik élete legjobb eredményei közé, biztosak lehetünk benne, hogy rengeteget tanult ezen a tornán, és egy-két éven belül feljön korosztálya legjobbjai közé.

Az U12-es leány kategóriában Koltai Dóra versenyzett, aki 26 induló között a 6. helyet szerezte meg. A korosztály bővelkedik erős játékosokban, ez teszi kiemelkedővé Dóri eredményét. 

Az U14-es fiúk között Czumbel Péter 18., Forgács András 23. helyet szerzett. Játékukból most hiányzott a lendület, ezért végeztek a középmezőnyben.

A hasonló korú leány kategóriában indultak a legkevesebben, tízen. Közülük Dán Anna 5. lett, ami utolsó előtti kiemeltként feltétlenül elismerésre méltó tett volt.

Az U16-os fiúk viadalán, Kálóczi Kristóf szép csendben szerezte meg a 8. helyet. Végig stabilan játszott, esélyeit remekül kihasználta.

Az U18-as fiúk között Fodor Balázs visszafogott versenyzéssel „evezett” be a 10. helyre.

Ez a verseny is bizonyította – amely ugyan nem hozott kiemelkedő eredményeket –, hogy rengeteg potenciál rejlik a gyerekekben, amit felszínre is hozhatnak, kitartó edzésmunkával. Most következhet a felkészülés a hamarosan induló balatonlellei korcsoportos országos bajnokságra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!