Atlétika
Krizsán Xénia

A jó teljesítmény sem volt elég

Publikálva: 2018.09.22 Frissítve: 2018.09.22

Jól játszottunk a bajnoki cím egyik fő esélyese, a MAFC ellen.

MAFC–MTK Törökbálint 74-66 (18-15, 17-19, 20-14, 19-18)

A felkészülési mérkőzések eredményei, a rutin, az amerikai légiós, a hazai pálya, és minden egyéb tényező alapján a MAFC volt a csütörtöki találkozó egyértelmű esélyese. Amikor a második perc elején, Eric Washington triplájával, 7-0-ra alakult az állás, nem úgy tűnt, hogy ebből szoros meccs lesz, de Vámos László hármasa után csakhamar magára talált csapatunk, és Jakab Péter, Nagy Szabolcs, Bihari Máté, majd ismét Vámos találataival átvettük a vezetést is (12-15). A negyed hat hazai ponttal zárult, így 18-15 volt a játékrész végeredménye.

A második negyedben is jól tartotta magát együttesünk, amikor Bognár Mátyás is beszállt a pontgyártók közé. A félidőben csak egyetlen pont volt a hazaiak előnye (35-34).

A nagyszünet után is szorosan alakult a mérkőzés. Bár jobbára a MAFC vezetett, a mieink kapaszkodtak. A jól védekező Dobos Márk kosara, majd Horváth Barnabás két triplája is kellett ahhoz, hogy két perccel az etap vége előtt csak egy pont legyen a különbség (49-48). Sajnos az utolsó szakasz ezúttal is a hazaiaknak sikerült jobban, így a záró játékrész hétpontos hátrányunknál kezdődött (55-48).

Az utolsó negyedben is pariban volt csapatunk, Berneczei László is megmutatta, hogy várhatunk tőle szép dolgokat a szezonban, de a csapat jó teljesítménye ellenére a MAFC megszerezte a győzelmet.

A mutatók alapján jól látszik, hogy mi volt a legnagyobb különbség: míg a mieink 5, addig a MAFC 16 támadó lepattanót szerzett, és ez is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a mi 52 mezőnykísérletünkkel szemben a hazaiak 74-szer dobtak kosárra mezőnyből.

Bódi Ferenc:Gratulálok játékosaimnak a vereség ellenére, mert férfiasan küzdöttek. El is fáradtunk a végére fizikálisan és fejben is. Örülök a fejlődő játékunknak, mert van mire alapozni. Megyünk tovább rendületlenül!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!