Atlétika
Krizsán Xénia

A Jászberény jutott a legjobb négy közé

Publikálva: 2017.03.27 Frissítve: 2017.03.27 Röplabda

Hiába a hősies küzdelem, nem tudta borítani a papírformát az MTK Budapest női röplabdacsapata.

MTK Budapest – Jászberényi RK 2-3 (–22, 22, 19, –20, –14)
MTK Budapest Röplabdacsarnok, 200 néző
Vezette: Ujházi, Vári P., Bibók, Varjasi

MTK Budapest: Szűcs K. 21, Lakatos E. 18, Hackl 9, Lutter 1, Papp O. 13, Petőváry 24
Csere: Hajek-Nagy F. (liberó), Tímár E., Lesi, Horváth Z., Kilyénfalvi 2
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Jászberényi RK: Conde Fernandez 13, Takács B. 11, Gardovics 9, Szlijepcsevics 28, Pintér A. 9, Bleicher R. 4
Csere: Ivkovics (liberó), Harmath, Lékó, Fábián F., Bleicher N. 1,
Vezetőedző: Braniszlav Franics

A női röplabda NB I rájátszásában az MTK Budapestnek a Jászberényi RK-val kellett megmérkőznie a legjobb négy közé kerülésért. Az egyik fél két győzeleméig tartó párharc első felvonását Braniszlav Franics tanítványai nyerték 3-0-ra, így vasárnap már az életben maradás volt a tét a fővárosiak számára.

A találkozó előtt Nyári Virág, az MTK Budapest szakosztályvezetője díjazta március hónap legjobb utánpótláskorú játékosait: Mészáros Nórát, Németh Mónikát, Hábetler Hannát, Zaharieva Emíliát, Lehoczki Laurát és Molnár Katát.

A felnőttek meccsét a Jászberény kezdte jobban: többnyire a vendégek akarata érvényesült a pályán, igaz, már ekkor egyértelmű volt, ezúttal nem a csütörtöki MTK-t látjuk viszont. Alberto Salomoni együttese sokkal összeszedettebbnek tűnt, mint három nappal korábban. Az olasz szakember 9-12-es állásnál kért először időt, ezt követően pedig a kék-fehérek – Petőváry Panni vezetésével – felzárkóztak, sőt, 15-14-nél már a hazaiaknál volt az előny. Nem tartott azonban sokáig a városmajori szurkolók öröme, a Jászberény szinte azonnal visszavette az irányítást, és be is húzta az első szettet (22-25).

A második játszmában még a korábbinál is agresszívabb játékkal rukkoltak elő a hazaiak, és ez meg is hozta gyümölcsét: az első technikai szünetben négy, a másodikban már öt pont volt a kék-fehérek előnye. Bár ezt követően felzárkózni látszott a Jászberény, többek között a fővárosiak hat nyitásrontásának köszönhetően, Alberto Salomoni tanítványai végül meg tudták őrizni előnyüket, és egyenlítettek (25-22).

A harmadik szettet ismét a vendégek kezdték el jobban, Alberto Salomoni 5-9-es állásnál időkéréssel igyekezett elejét venni a jászberényi dominanciának. Ez olyannyira sikerült neki, hogy a második technikai szünetben már két ponttal az övéi vezettek. Ezek a percek Papp Orsiról szóltak, aki bizonyította, nem véletlenül kapott meghívót a válogatott keretbe. A hazaiak lendülete kitartott a játszma végéig, így ők várhatták előnyből a folytatást (25-19).

A negyedik játszmában ismét érvényesíteni tudta fizikai fölényét a vendégcsapat: a mérkőzés során 28 pontig jutó Natasa Szlijepcsevics vezetésével hamar három-négypontos előnybe került a JRK. A hazaiak ugyan küzdöttek becsülettel, de a jászberényiek élesebbnek tűntek, így jöhetett az ötödik szett (20-25).

A döntő játszmában hamar elhúzott az MTK Budapest, még a fordulásnál is három pont volt a hazaiak előnye. Ezt követően azonban magára talált a két válogatottal és négy légióssal felálló Jászberény, higgadtabb tudott maradni a vendégcsapat, így végül Braniszlav Franics tanítványai jutottak a legjobb négy közé (14-16).

A vereség ellenére nem érheti kritika az MTK Budapest játékosait, akik bár hatalmasat küzdöttek ezúttal is, végül nem tudták borítani a papírformát.

Alberto Salomoni:Azt kértem a lányoktól, hogy játsszunk egy jó meccset, és ez meg is történt. A mai mérkőzés olyan volt, mint a szezonunk: sok örömteli dolgot láttam a pályán, de egyelőre nem tudjuk kiegyensúlyozottan, stabilan hozni ezt a magas szintet, hullámzó a játékunk. A lányokat azonban nem érheti kritika, nagyot küzdöttek.  

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!