Kézilabda
Szőke Szonja

A helyes úton haladunk (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.09.24 Frissítve: 2019.09.24 Rövidpályás gyorskorcsolya

Rövidpályás gyorskorcsolyázóink sikerrel teljesítették az első versenyhétvégét.

A Gyakorló Jégcsarnokban rendezték a szezon első, nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya versenyét, 196 indulóval. A Junior Challenge Series első megmérettetése kifejezetten a junior A-B korcsoport számára kiírt versenysorozat, azonban lehetőséget ad fiatalabb és idősebb korcsoportok versenyeztetésére is.

14 rövidpályás gyorskorcsolyázónk indult a különböző korcsoportokban, és ebbe beletartoztak az utánpótlás válogatott keret tagjaiként induló sportolóink is.

A szezonnyitó verseny fontos bemutatkozás volt a május óta dolgozó szakmai stáb részére is, hiszen ez volt az első alkalom, hogy az elmúlt négy hónap közös munkája megmutathassa gyümölcsét. Versenyzőink mind technikai tudásban, mind pedig edzettségben fel tudják venni a versenyt a korcsoportjukban szereplőkkel, illetve még az eggyel magasabb korcsoportban szereplőkkel is. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy Kun Bence Benedek, aki elsőéves  junior E-korosztályos versenyzőként az eggyel magasabb junior D-korcsoportban, két távon is döntőbe tudott jutni, és 500 méteren 4. helyezést érte el. Dobrán Flóra, junior C-korcsoportosként szintén az eggyel magasabb B-ben versenyzett, hiszen ahhoz, hogy a junior világbajnoki keretbe tudjon kerülni, meg kell méretnie magát az idősebb juniorokkal is. Imre Patrik, junior C-korcsoportban hatalmas egyéni 500 méteres rekorddal lett második a táv döntőjében, mely után nemcsak az 1000 métert nyerte meg hanem az összetett versenyt is. Szigeti Dóra junior D-korcsoportban 777 méteren első lett, míg összetettben második helyezést ért el.

Szigeti Ádám és Varga Regina Eszter a vegyes váltó tagjaiként első helyen végeztek. Itt Ádám talán élete legszebb célba érését produkálta, es ezzel csapatát a győzelemhez segítette.

A verseny után Kun Bálin Tibor, vezetőedző röviden értékelt: – Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, hiszen azon kívül, hogy több alkalommal is dobogóra tudtunk állni, összesen 18 egyéni rekordot döntöttünk meg, emellett pedig folyamatosan kaptuk a pozitív visszajelzéseket edző kollégáktól, versenyzőktől, bíróktól és szülőktől.

Eredmények:

Junior D leány: Szigeti Dóra - 777m 1. hely; összetett 2. hely, Görgényi Antónia - összetett 11. hely

Junior D fiú: Kun Bence Benedek - 500m  4.hely; összetett 6. hely

Junior C fiú: Imre Patrik - 500m 2. hely; 1000m 1.hely; összetett 1. hely, Olti Miklós - összetett 15. hely

Junior B leány: Dobrán Flóra - összetett 12.hely, Dobrán Fanni - összetett 16. hely, Nagy Anna Kerubina - 24. hely

Junior B fiú: Zsang Ju Jie Dominik - összetett 12. hely, Krausz Ármin - összetett 18. hely

Junior A leány: Varga Regina Eszter - összetett 3. hely, Nagy Netti  - összetett 7. hely

Junior A fiú: Szász Attila - 1500m és 500m 3. hely; összetett 4.hely, Szigeti Ádám 1000m 3. hely összetett 7. hely

Senior fiú: Vajda Balázs - 500m 3.hely; összetett 5.hely
1. nap:

2. nap:

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!