Atlétika
Nemes Rita

A három pont a cél

Publikálva: 2017.10.21 Frissítve: 2017.10.21 Röplabda

A TFSE ellen javítanának röplabdázóink

Az MTK Budapest női röplabdacsapata 3-0-s vereséget szenvedett a Vasas Óbuda otthonában az NB I első fordulójában. Tóth Gábor, a kék-fehérek vezetőedzője elárulta, kielemezték a múlt vasárnapi meccset, és le is vonták a megfelelő tanulságokat.

A mérkőzés elején nyitásfogadásban és támadásban is pariban voltunk a Vasassal, de azzal nem tudtunk mihez kezdeni, hogy rendre a pályán kívülre vagy a hálóba nyitottunk – idézte fel a nyitóforduló történéseit a vezetőedző. – Ezt a Vasas persze azonnal meg is büntette, így már a meccs elején eldőlt a sorsunk. Nem szeretnék azzal takarózni, hogy fiatal a csapat, rutintalanok vagyunk: a kezünkben volt a lehetőség, csak nem tudtunk élni vele. Persze nem szabad sokáig rágódni ezen, mert mindig jön a következő meccs.

Azt gondolná az ember, hogy nem lehet könnyű életet lehelni a csapatba az ilyen vereség után, de szerencsére erről szó sincs.

Az öltözői hangulattal semmi gond, senki nem dőlt a kardjába attól, hogy kikaptunk. Ez sajnos benne volt a pakliban – engedett némi bepillantást a kulisszák mögé Tóth Gábor. – Igazából nem is az volt a gond, hogy vereséget szenvedtünk, hanem hogy az esélyt sem adtuk meg magunknak, hogy jó meccset játszunk a Vasassal. De nincs idő keseregni, megyünk tovább, most már minden idegszálunkkal a TF elleni mérkőzésre koncentrálunk.

A második fordulóban a TFSE otthonába látogat csapatunk. Némi bizakodásra adhat okot, hogy a két együttes októberi edzőmeccsét simán nyerték a kék-fehérek.

A TF ellen egyértelműen a három pont a cél – szögezte le a mester. – Meghatározó lesz a mérkőzés legeleje, első 10-12 pontja. Azt várom, hogy korán magukhoz ragadjuk az irányítást, jó nyitásokkal, védekezéssel és támadással. Vannak bizonyos technikai elemek, melyeket szeretnék gyakoroltatni, ám ehhez az kell, hogy felszabadultan tudjunk játszani.

Tóth Gábor azt is elárulta, jól halad sérültjeink rehabilitációja: Hajek-Nagy Fanni körülbelül két héten belül bevethető lesz, Kis Rebeka teljes értékű munkát végez, Kovács Lilla már fut, Takács Doroti pedig a rehabilitációt végzi, gyógytornára jár.

2017. október 22. vasárnap 17:00 TFSE – MTK Budapest; női röplabda NB I-es bajnoki mérkőzés, TF „D” terem

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!