Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

A harmadik kalapban a magyar válogatott

Publikálva: 2020.03.10 Frissítve: 2020.03.10 Tenisz

A harmadik kalapba került a magyar férfi teniszválogatott a Davis-kupa madridi döntőjének sorsolása előtt.

A Davis-kupa rangsorban 4. helyen álló belgák debreceni 3-2-es legyőzésével a magyarok egy helyet javítva a 23. helyre jöttek fel. Ez a rangsor főként a különböző helyosztók és zónák kiemeléséhez szükséges, és független a játékosok világranglista-helyezésétől.

A fináléba jutott 18 válogatottat a nemzetközi szövetség (ITF) három kalapba osztotta, Köves Gábor kapitány együttese biztosan elkerüli majd csoportellenfélként a szintén a harmadik kalapba került Svédországot (14.), Ausztriát (15.), Csehországot (17.), Kolumbiát (18.) és Ecuadort (24.).

Az első kalapban a címvédő Spanyolország (3.), a tavaly döntős Kanada (6.), a ranglistát vezető Franciaország, valamint Horvátország (2.), az Egyesült Államok (5.) és Szerbia (7.) szerepel, míg a második kalapban a németek (8.), az olaszok (9.), a britek (10.), az ausztrálok (11.), a kazahok (12.) és az oroszok (13.) vannak.

A március 12-én, csütörtökön 17 órakor sorra kerülő sorsoláson a 18 együttest hat trióba osztják be. A magyar csapat mindkét kalapból kap ellenfelet, melyek közül legalább az egyiket le kell győznie ahhoz, hogy továbbjusson a nyolc közé csoportelsőként vagy a két legjobb második egyikeként.

A döntő résztvevői közül 12 válogatott – köztük a magyar – a selejtezőből érkezik, hozzájuk csatlakozik a tavaly elődöntős Kanada, Nagy-Britannia, Oroszország és Spanyolország, valamint a szabadkártyás Szerbia és Franciaország.

Forrás: MTI

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!