Keresés

„Az első feladat, hogy felkészüljünk a kvalifikációs világkupákra” (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.09.05 Frissítve: 2017.09.05 Rövidpályás gyorskorcsolya

Liu Shaoangot még bátyja sem állíthatta meg.

Az MTK Budapest gyorskorcsolyázója, Liu Shaoang, becenevén Ádó, utcahosszal nyerte a magyar országos bajnokság összetett versenyét, amely egyben olimpiai tesztként is szolgált. Ádó az 1500-at, az 500-at és a szuperdöntőt is megnyerte, mindössze ezer méteren maradt le testvérétől, Liu Shaolin Sándortól. Ádó elmondta, jó formáját az alapos felkészülésnek is köszönheti.

– Két nehéz edzőtáboron vagyunk túl, és viszonylag jól sikerült mindkettő. Borzasztóan fárasztóak voltak, és életünk két legmegterhelőbb hetét tudhatjuk magunk mögött, de a jövőre nézve mindenféleképpen megérte. Az első feladat az lesz, hogy felkészüljünk a kvalifikációs világkupákra.

A világkupákon keresztül a 2018-as pjongcsangi téli olimpiára vezethet az út, így különösképpen nagy hangsúlyt fektettek Ádóék a nyári edzésekre.

– Keményebb ez az év sokkal, mint a többi. Komolyabbak a száraz és a jeges edzések is egyaránt, és jóval nagyobb a szigor a foglalkozásokon. Érezhető, hogy mindenki igyekszik jobban összpontosítani.

Ugyan elképesztő sikeres versenyt zárt, a még csupán 19 éves gyorskorcsolyázó, ám elmondta, a szezon ezen a pontján a helyezések nem jelentenek prioritást.

– Ez felkészülési verseny leginkább, akkora tétje nincsen. Fontos a biztonság, figyelünk arra, hogy az előzéseknél ne essen el senki, és hogy baleset nélkül megússzuk ezt a megmérettetést. A helyezések egyelőre annyira nem fontosak, de mindenképp kell az, hogy érezzük a pályát, mert hamarosan kezdődik az igazi szezon.

A magyar bajnokság négy versenynapja között két-két nap szünet telt el, így felvehették az olimpia ritmusát a versenyzők, mert azt ugyanebben az ütemben rendezik.

– Ez jó dolog lehet, mert felkészít minket az olimpiai versenyekre. Ugyan még nem tudjuk, milyen is ez pontosan, bízom benne, hogy végül hozzászokunk. 

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!