Atlétika
Szabó Beatrix

A Győr következik

Publikálva: 2019.01.10 Frissítve: 2019.01.10 Kézilabda

A K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában a címvédő Győri Audi ETO KC otthonába látogatunk.

A szezon egyik legnehezebb mérkőzése vár csapatunkra szombat este: a világ talán legerősebb együttese, a Győri Audi ETO KC otthonában lépünk pályára.

Csapatunk az Európa-bajnoki szünetet követő két mérkőzésén egy-egy pontot szerzett: előbb a Siófok otthonában, majd hazai pályán, a Békéscsaba ellen. Golovin Vlagyimir tanítványai 12 meccs után a 10. helyen állnak a tabellán, 7 ponttal.

Szombati ellenfelünket senkinek nem kell bemutatni: a Győr a K&H liga és a Bajnokok Ligája címvédője, 12 fordulót követően száz százalékos mérleggel vezeti a bajnokságot. Danyi Gábor tanítványai két meccset játszottak 2019-ben: előbb a nagy rivális Ferencvárost győzték le hazai pályán, majd Békéscsabán nyertek, 47 (!) gólt szerezve.

A két csapat szeptemberi összecsapását 35-25-re a Győr nyerte az Elektromos Csarnokban, de nem volt okunk a szégyenkezésre, a mérkőzés nagy részében méltó ellenfelei voltunk az ETÓ-nak.

A zöld-fehérek leggólerősebb játékosa a 12 meccsen 65 találatig jutó Stine Oftedal, míg nálunk a 12/74-es mutatóval büszkélkedő Karnik Szabina a legeredményesebb.

Szeretnénk jó meccset játszani Győrben, de persze tudjuk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz – árulta el Bánfai Kíra. – Szinte minden csapat tíznél nagyobb különbséggel kapott ki az Audi Arénában, de mi szeretnénk minél szorosabb meccset játszani.

A szombati mérkőzésen Paska Dániel és Vastag Sámuel fújja a sípot.

2019. január 12. 18:00 Győri Audi ETO KC–MTK Budapest (K&H liga, 12. forduló); Audi Aréna (9027 Győr, Tóth László utca 1.)


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!