Kézilabda
Kekezovity Anna

A főszereplők értékeltek

Publikálva: 2017.05.24 Frissítve: 2017.05.24 Labdarúgás

Nagy Zsombor góllal, Szerencsi Miklós pedig góllal és gólpasszokkal járult hozzá a második csapat DVTK II. elleni sikeréhez.

Pölöskei Gábor csapata ismételten második csapatot fogadott, ezúttal a DVTK fiataljai látogattak a BKV Előre Sporttelepre. A mérkőzés előtt mindkét csapat 47 ponttal állt a 4. illetve 5. helyen, a csapatok formája, illetve a csapatok előző találkozása azonban biztatóbb jeleket mutatott a kék-fehérek számára. Ez pedig be is igazolódott, hiszen a találkozót három góllal az MTK Budapest fiataljai nyerték meg. A mérkőzésen megszerezte első felnőtt bajnoki gólját Nagy Zsombor. A 19 éves védő Szerencsi szöglettel felérő szabadrúgását követően ugrott magasabbra védőinél, és csúsztatott a kapuba.

A mérkőzést követően tőle kértünk értékelést: – Végig magaiztosan játszott a csapat, egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelem. A kapunkra nem voltak veszélyesek, és a fizikális fölényüket sem tudták kihasználni, így a kérdés csak az volt, hogy mi mikor tudunk odaérni és gólt szerezni.

A csapat remekül hatástalanította a vendégek játékát, veszélyes lövésig sem jutottak el a diósgyőriek, ennek okáról is kérdeztük a fiatal védőt: – A védelem nagyon stabil volt, és középen könnyen tudtunk labdát szerezni, szinte végig egy lépéssel előttük jártunk. Nem készültünk külön belőlük, a csapatjáték volt a siker kulcsa.

Zsombor első gólját szerezte a felnőtt bajnokságban, erről illetve a hátralévő két találkozóról is beszélt: – Az első gólom volt, és ezt már tényleg nekem írták, még régebben volt egy találat, amit végül öngólnak jegyeztek. Remek érzés volt betalálni, önbizalmat adott az egész mérkőzésre. Ez főleg azért volt pozitív, mert a hátsó négyesük minden tagja közel 190 cm magas volt, de ez sem állíthatott meg minket. Két mérkőzés még vár minket, a hat pont is reális elvárás lehet, a célunk az, hogy a 4. helyet meg tudjuk tartani.

A mérkőzés másik főszerpelője Szerencsi Miklós volt. Találatával a második lett a csapatban, aki elérte a tíz gólt a szezonban. Tőle is kérdeztük, hogyan látta a találkozót: – Nem volt olyan sima mint látszott, brusztos csapat a DVTK, megpróbálták kihasználni a magassági fölényüket és a fizikalitásukat, ez nehezítette a helyzetünket. Jól szedtük fel a lepattanó labdákat, előre jól kombináltunk, szép gyors játékot tudtunk játszani, ez volt a győzelem kulcsa. Két pontrúgásból szereztünk gólt, ennek mindendenki nagyon örült, hiszen ez újabb veszélyforrás az ellenfeleink számára.

Felszabadítás, Mixi megszerzi a labdát a vendégek kispadja előtt, kapura fordul, és a kapu felé emeli a labdát, ami Bukrán érintésével behullott a hosszúba. Mutatós találat, ami mellett gólpasszok is jöttek, ezekről így vélekedett a támadó: – Szerencsés volt a gólom, beadásnak szántam, de azt tanultuk már kicsiként is, hogy kapura kell ezeket tenni, így sikerült megszerezni a vezetést. Örülök, hogy mindegyik gólban részt tudtam vállalni. Jól mentek a szögletek és szabadrúgások is, egy volt talán, ami nem sikerült úgy, ahogy terveztem.

A csapategységet mi sem mutatja jobban, hogy a 19 éves játékos Nagy Zsomborhoz hasonlóan vélekedett a következő két mérkőzésről: – Mindenképpen szeretnénk a negyedik helyet megtartani, erre pedig két győzelem lenne a legjobb módszer, ezért fogunk harcolni a maradék két mérkőzésen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!