Atlétika
Nagy Marcell

A fontos gólok szerzője (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.06.17 Frissítve: 2018.07.07 Labdarúgás női

Tóth Barbara a sportportre.com-nak nyilatkozott.

– 2016-óta játszol az MTK Hungária FC-ben. Hogy kerültél ide?

Megszűnt a dorogi csapat, így keresnem kellett új együttest. Hallottam, hogy Gyuri bá' lesz az edző az MTK-ban, szóltam neki, és ideigazoltam.

– Már kétszeres bajnok vagy. Az idén is pont a Fradit vertétek a döntőben. A mai csapatban játszanak olyanok, akikkel még együtt nevelkedtetek?

Ellenük először akkor játszottam, amikor a dorogi csapat tagja voltam. Őszintén? Megkönnyeztem. Nagyon sok jó emlékem van azokról az időkről, amikor ott játszottam, nehéz volt ellenük pályára lépni. Igen, főleg úgy, hogy volt olyan játékos, akivel együtt nevelkedtem. De sportemberek vagyunk, a saját csapatunkért kell küzdenünk. Így meg kellett tanulnom ezt is elfogadni.

– Az idei döntő előtt sok esélyt nem adtak nektek. A Fradi a rájátszás végére 17 pontot vert rátok, mégis sikerült. A döntő előtt hittetek benne? Mi volt a sikeretek titka, kulcsa, mi van háttérben? Mi működött a fináléban, ami az alapszakasz és a rájátszás során nem?

Tavaly sem adtak nekünk sok esély, és szerencsére akkor is sikerült megnyerünk a bajnokságot.  Az volt a kulcs, hogy hittünk benne, mindannyian, egytől-egyig: a játékosok, az edző, a technikai vezető, a masszőr, a családjaink, a barátok. Szerintem teher alatt sokkal jobban teljesítünk, mindenki sokkal komolyabban koncentrál. Persze minden meccset szeretnénk megnyerni, de ez ilyenkor a legfontosabb.

– A döntő utolsó meccsén a te két góloddal dőlt el a bajnoki arany sorsa, holott a szezonban összesen hármat rúgtál.

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült kétszer is betalálnom, igazából még most sem hiszem el teljesen. Azt mondták egyszer nekem, hogy csak a fontos mérkőzéseken tudok gólt szerezni, ezt most szerencsére be is bizonyítottam. Az biztos, hogy életem egyik legszebb emléke marad. 

Az interjú teljes egészében ITT érhető el. 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!