Atlétika
Krizsán Xénia

A fiatal játékosok szezonja (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2016.06.28 Frissítve: 2016.06.28 Kézilabda

A handball.hu készített kétrészes összeállítást a K&H női kézilabda ligában szereplő fiatalok szerepléséről, melyben hosszú bekezdéseket szentelt az MTK Budapestnek.

Az első név, mely megemlítésre kerül a kék-fehérek kapcsán, nem másé, mint Termány Ritáé, aki kölcsönben érkezett Dunaújvárosból, és bebizonyította, megállja a helyét az első osztályban.

Termány Rita balátlövőben végre megmutatta, mit tud és bizonyította, hogy hiba volt őt éveken át a kispadra száműzni Siófokon – így a szerző. – A bajnoki szezont a Dunaújvárosban kezdte, majd átkerült kölcsönbe az MTK-ba, ahol aztán elkezdte lőni a gólokat egymás után: a Fradinak négyet, a Siófoknak négyet, az Érdnek hetet, az ETO-nak ötöt.

Most hirtelen úgy tűnik, hogy alig hat hónap alatt Termány Rita be tudta hozni azt a többéves hátrányt, amibe az NB I-ben már két éve rendszeresen játszó kortársaival (például Walfisch-sal) szemben került. Szeptembertől mindenesetre Dunaújvárosban folytatja újra, remélhetőleg a pályán, nem a kispadon.

Ezt követően egy másik kölcsönjátékost, a Ferencvárostól érkező Faluvégi Dorottyát értékeli a handball.hu szerzője, meglehetősen szigorúan.

Faluvégi Dorottya (másnéven Csibe) tizenhét évesen a Fradiból érkezett erre a szezonra az MTK-ba, azzal az ígérettel, hogy ott egy félidőt minden meccsen játszik majd – írják. – A fiatal jobbszélső már ezt megelőzően nevet szerzett magának, olyannyira, hogy a Nemzeti Sport a szezon elején őt jósolta az év felfedezettjének. Csibe valóban különleges személyiség: komoly, szorgalmas, intelligens, kitűnő tanuló és messze a legokosabb kézis blog írója is (igaz, egy ideje már nem írja...) A korosztályánál érettebben gondolkodik és fogalmaz meg saját magának kérdéseket arról, hogy jó-e, kell-e neki a kézilabda, és a számtalan stressz, ami elit szinten a sportban elkerülhetetlen.

Voltak nagyon jó meccsei, de januárban egy komoly hullámvölgye is, amikor néhányszor pályára sem került – szól a szigorú ítélet.– Elöl hozta azt a gólátlagot, amit a felnőtt jobbszélsők, az alapszakaszban 40 akciógólt lőtt 20 meccsen, igaz, ebből 27-et a három másik alsóházi csapatnak. Ennél azért több kell majd tőle a bajnokság első felében álló ellenfelekkel szemben a Ferencvárosban, ahol szeptembertől folytatja majd.

De nem csak a kölcsönjátékosokkal végzett jó munkát Golovin Vlagyimir.

Ebben a szezonban Golovin volt az az edző, akinek a kezei között a fiatal játékosok a legtöbbet fejlődtek – írja a szerző, és nehéz vele nem egyetérteni. – Dakos Noémiből – akiről Vácon már lemondtak – egy év alatt válogatott beállóst formált, Kovács Grétából, akit legtöbben már a másodosztályba száműztek volna, egy stabil, nagyon hasznos NB I-es irányítót, és Gera Szimonetta játéka is jóval ötletesebb volt idén nála, mint egy éve Dunaújvárosban (ahol gyakorlatilag teljesen leírták).  

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!