Keresés

A diadalmenet folytatódik (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.03.26 Frissítve: 2019.03.26 Kézilabda

„Azt szeretném, hogy ne görcsöljenek, sokkal inkább játsszák a kézilabdát. Az lesz, ami eredményre vezet” – mondta Golovin Vlagyimir, a női juniorválogatott szövetségi edzője. A júliusban junior vb-aranyat nyert szakvezetővel az együttes idei évéről és a közelgő Európa-bajnokságról beszélgettünk.

Fárasztó, de feltétlenül hasznos napokon van túl a női junior kézilabda-válogatott, amely a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnokban töltötte az úgynevezett nemzetközi hetet. Az összetartás első felében az edzés dominált, péntektől pedig a bombaerős Négy Nemzet-torna koronázta meg a programot.

Legalábbis a mezőnyre pillantva azt gondolhattuk, hogy a német, dán, francia hármas ellen nem lesz egyszerű dolga az ifjúsági vb-ezüstérmes együttesnek… Ehhez képest a magyar csapat mindhárom riválisát valósággal lesöpörte, a skandinávok „szorongattak” a leginkább, ők csupán héttel kaptak ki.

Így a társaságot szeptember óta irányító, az eggyel idősebb korosztállyal a múlt nyáron, Debrecenben junior-világbajnoki címet ünneplő Golovin Vlagyimirnek nem lehetett rossz szava sem a játékosaira.

Persze, elégedett vagyok. Akárhogyan is felkészülési tornán vettünk részt, erős riválisokat múltunk felül, és ez még akkor is igaz, ha a múlt nyáron kevésbé szerepeltek jól a világversenyeken. Remekül dolgoztak a lányok, mindent végrehajtottak, amit kértünk. A franciák elleni meccs elején volt némi zavar, megleptek bennünket a nyitott védekezéssel, de végül arra is jól reagáltunk, és biztosan győztünk. De persze azt szeretném, hogy az Európa-bajnokságra még erősebbek legyünk.

Az MTK Budapest felnőtt női NB I-es csapatát is irányító szakvezető immár fél éve vezeti a korosztályos együttest az új szakmai stábbal. És nem utolsósorban az élvonalbeli felkészülési mérkőzéseknek köszönhetően már látható eredménye is van a közös munkának.

Nagyon jó csapatot vettünk át ősszel, nekünk csak folytatnunk kellett a már megkezdett munkát. Amiben biztosan sikerült előrébb lépni, hogy akkor csak néhány meghatározó játékos volt ebben a válogatottban, mint például a klubjában is vezéregyéniségnek számító Kácsor Gréta. Mára viszont többeknek sikerült felnőni melléjük, ezért is igyekeztem minden játékosnak nagyjából ugyanannyi lehetőséget adni most, a siófoki tornán.

Amelyen bár csak felkészülési mérkőzéseken diadalmaskodott a győri U19-es Európa-bajnokságra készülő társaság, a tétmérkőzések előtt biztató eredmények születtek.

Az egyik meccsen az öltözőben éppen azt mondtam a lányoknak, hogy bár csak edzőmeccsekről van szó, a kontinenstornán az ellenfél játékosainak fejében ott lehet majd a mostani vereség, miközben nekünk ugyanaz önbizalmat adhat. Természetesen érmekben gondolkozunk, ugyanakkor az utánpótlásban nem az aranyérmek halmozása az első, hanem, hogy felkészítsük a játékosokat a felnőttmezőnyre. Éppen ezért elsősorban azt szeretném, hogy ne görcsöljenek, sokkal inkább játsszák a kézilabdát. Az lesz, ami eredményre vezet.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

 
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!