Kézilabda
Kobela Tamara

A Brüll Alfréd akadémista Pöltz Anna az Eb-bronzérmes csapatban

Publikálva: 2019.03.04 Frissítve: 2019.03.04 Vívás – tőr/párbajtőr

A női tőrcsapat (Hajas, Hanzl, Pöltz, Szántay) bronzérmével végződött a foggiai kadet és junior Európa-bajnokság.

A Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna összeállítású csapat a dánok ellen melegített be. 45-21 lett a vége. A lengyelek elleni negyeddöntő viszont már nagyon fontos és éles meccs volt. A lengyel válogatott a szezon során többször is legyőzte a mieinket, most, a leglényegesebb pillanatban viszont mi nyertünk. Kiss Tibor válogatott edző remek taktikát készített elő, a lányok pedig nagyszerűen vívtak. Hajas Nóri a tőle megszokott módon, magabiztosan hozta a kis különbségű győzelmeket. Szántay Anna talán élete formájában vívott, az ő teljesítménye volt az a plusz, melynek köszönhetően fordult a lengyelekkel szemben az a bizonyos kocka. Pöltz Anna pedig befejező emberként - még ha néha a frászt is hozta ránk a végjátékban - tökéletesen lezárta a meccset. Mindez számszerűen 43-37-et, és négy közé jutást ért.  

Az olaszok elleni elődöntőben inkább az erő tartalékolása lehetett a cél, a későbbi aranyérmes, favorit olaszok 45-24-re nyertek, ennek okán különösebb hiányérzetünk nem is volt. A németek elleni, bronzérmet eldöntő meccsen pedig lekopizták a lányok a lengyelekkel szemben nyújtott teljesítményt! Nóri rutinos - nem öreg, hanem fiatal… - rókaként hozta a pluszt, Szántay Anna átmentette ihletett formáját, és ismét vezéregyéniséggé vált, a másik Anna pedig végigharcolt sikeresen egy 14-14-es befejező asszót, amivel 43-39-re nyertünk. A bronzérem remek siker, gratulálunk!

Kiss Tibor válogatott edző, érthető örömmel eképpen foglalta össze a látottakat: – Szeretnék gratulálni a lányoknak, és valamennyi edző kollégámnak ehhez a szép eredményhez. Egész nap nagyszerűen, fegyelmezetten és lelkesen vívtak, nagyon büszke vagyok rájuk, mindenki hozzátett valamit ehhez az értékes eredményhez. Dolgozunk tovább, jöhet a világbajnokság!

Junior női tőrcsapat, 13 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45-21 (Pöltz +12, Szántay +6, Hajas +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 43-37 (Szántay +8, Hajas +2, Pöltz -4).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 24-45 (Szántay -6, Hajas -7, Pöltz -8).

A 3. helyért: Magyarország-Németország 43-39 (Szántay +3, Hajas +2, Pöltz -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Hajas Nóra, Hanzl Lilla, Pöltz Anna, Szántay Anna, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Szirmai Benedek, Bernáth Zoltán, Szelei István, Marco Goncalves).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!