Atlétika
Nemes Rita

A bennmaradásért harcolunk

Publikálva: 2017.05.26 Frissítve: 2017.05.26 Labdarúgás

Ha megverjük a Paksot, jövőre is az élvonalban szerepelhetünk.

Az OTP Bank Liga 2016/17-es szezonjának utolsó mérkőzésén az MTK Budapest a Paks otthonába látogat. Az egyenlet roppant egyszerű: amennyiben nyer Tamási Zsolt együttese, bennmarad az NB I-ben, döntetlen, vagy vereség esetén viszont kiesik.

Papíron tehát nem tűnik bonyolultnak a feladat, de gyakorlatban véghezvinni annál nehezebb lesz, hiszen 2017-ben a Paks mindössze egyszer kapott ki hazai pályán. Csertői Aurél gárdája emellett három győzelmet és egy döntetlent hozott össze stadionjában, ami hozzásegítette őket a tabellán elfoglalt ötödik helyükhöz. A zöld-fehérek ennél előrébb már nem végezhetnek a bajnokságban, de a Szombathely és az Újpest is megelőzheti őket, ha kikapnak, így aligha mondható, hogy tét nélküli lenne a mérkőzés számukra.

A kék-fehérekre ez hatványozottan igaz, hiszen kevesen akarják elhinni, hogy búcsúzhat az együttes az OTP Bank Ligától. Az MTK Budapest 2011/12-es szezon óta szerepel az élvonalban, és 1902 óta mindössze öt alkalommal fordult elő az a csúfság, hogy a fővárosiak a másodosztályra voltak kárhoztatva. Az utóbbi öt idegenbeli mérkőzéséből kettőt nyert meg az MTK, két vereség és egy döntetlen mellett, így felemás a mérleg, de benne van a meglepetés Tamási Zsoltékban. A vezetőedző elmondta, hogy nagyon eltökéltek játékosai, de pánikállapotról szó sincs.

– Nyugodt, de elszánt az öltözői hangulat. Fontos, hogy ne görcsöljenek a labdarúgóink, de tudják, milyen feladat áll előttük. Ennek megfelelően próbáljuk oldani a hangulatot, persze úgy, hogy ez ne menjen a munka rovására. Felkészültünk a Paksból, tudjuk, mit játszanak, de ez olyan meccs lesz, ahol a játékosoknak minden mozdulatukkal éreztetniük kell, hogy bent szeretnének maradni, és nyerni akarnak.  

A két csapat 21 alkalommal találkozott az élvonalban, ebből tíz MTK győzelem mellett hat döntetlen és öt Paks siker született, de az idei szezonban az Új Hidegkuti Nándor stadionból elvitte a három pontot a tolnai alakulat, míg hazai pályán döntetlent harcoltak ki tavaly szeptemberben.

Nem könnyíti meg a kék-fehérek feladatát az sem, hogy Vass Ádám összeszedte ötödik sárgáját a DVTK ellen, így eltiltás miatt nem játszhat, míg Mato Grgics combfeszítő és csípőközelítő izomsérülés, Vogyicska Bálint combhajlító izomsérülés, Nikházi Márk pedig térdsérülés miatt kényszerül kihagyni a találkozót. 

Az MTK Budapest szurkolók számára – akik időben jelezték/jelzik részvételi szándékukat – a belépés és az utazás díjtalan.

OTP Bank Liga, 33. forduló
Paksi FC – MTK Budapest
2017. május 25. 19:00 – Paksi FC Stadion

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!