Atlétika
Jankovics Dániel

„Tudtuk, mi vár ránk”

Publikálva: 2020.04.23 Frissítve: 2020.04.23 Röplabda

Kiss Grétával, női röplabdacsapatunk négyes ütőjével vontuk le a szezon tanulságait.

– Tavaly az NB I Ligában szinte minden mérkőzésen esélyesként léptetek pályára, míg idén az Extraligában többnyire az ellenfelek mellett szólt a papírforma. Mennyire volt nehéz megszokni az új szerepet?

Lelkileg annyira nem volt nehéz, mert már a szezon kezdete előtt is tisztában voltunk vele, hogy ez vár ránk. Mindenki ennek tudatában vállalta a szezont, tudtuk jól, hogy ez amolyan tanulóév lesz számunkra. De ez időnként vissza is ütött, mert előfordult, hogy előre elkönyveltük a vereséget olyan ellenfelekkel szemben is, akiket a pályán igenis meg lehetett volna lepni.

– A lefújás pillanatában a hatodik helyen álltunk az Extraligában, okoztunk pár meglepetést. Reális ez a helyezés?

Jónak mondható a hatodik hely, de nekem sokszor hiányzott a tűz a pályáról. Rengeteget dolgoztunk, lehettünk volna mi az a csapat, amely csupa magyar fiatallal megtréfálja a nagyokat. Összességében elégedett vagyok – főleg ha az UTE vagy a Nyíregyháza legyőzésére gondolok –, de még ennél is több lehetett volna ebben a szezonban.  

– Kiss Grétának milyen szezonja volt?

Az alapszakasz vége felé kezdtem magamra találni mentálisan, megjött az önbizalmam, kellően agresszív voltam támadásban. Voltak ugyan hullámvölgyek, de fogadásban egész stabil voltam az egész szezonban. Nem ez a leglátványosabb eleme a röplabdának, de nagyon fontos.

– Melyik volt a legjobb mérkőzésed a szezonban?

A Vasas elleni 3:2-es kupameccs, meg talán a Nyíregyháza legyőzése az utolsó fordulóban.

– Van esetleg bármi, amit utólag másként csinálnál?

Talán megpróbálnám kevésbé túlagyalni a dolgokat. Régebben sokkal ösztönösebb, vagányabb voltam, ez most kicsit eltűnt. Sok, utólag fölöslegesnek tűnő dolgon aggódtam a meccseken és az edzéseken, és így elveszett a játék öröme.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!