Keresés

„Újra fel kell építenünk magunkat”

Publikálva: 2017.09.13 Frissítve: 2017.09.13 Kézilabda

A Győri Audi ETO ellen köszörülné ki a Siófokon esett csorbát Golovin Vlagyimir.

A K&H női kézilabdaliga első fordulójában az MTK Budapest Siófokra látogatott. A kék-fehérek az első félidőben nem tudták felvenni a mérkőzés ritmusát, amit a légiósokkal teletűzdelt házigazda meg is büntetett.

Kielemeztük a meccset, megpróbáltunk még pozitívumokat is keresni, igaz, ez utóbbi nem volt könnyű – idézte fel a szombaton történteket Golovin Vlagyimir. – A hozzáállásunkon kell a leginkább változtatnunk, beszéltem is pár játékossal erről: volt, aki túlizgulta a meccset, más nagyon akart, és görcsössé vált. Sajnos nem tudnék kiemelni senkit, mindenki a valós tudása alatt játszott.

Ahogy a vezetőedző említette, nem volt könnyű pozitívumokat találni a szombati meccs kapcsán. De végül csak sikerült.

– A statisztika szerint az első félidőt négy, a másodikat 19 megállítófaulttal zártuk. A szünet után feljavult a védekezésünk, igaz, ekkorra – a nagy előny tudatában – talán a Siófok is visszavett már. Az mindenesetre örömteli, hogy ezt ki tudtuk használni, és a második félidő első huszonöt percében próbálzunk szépíteni, de a hajrában kaptunk még öt gólt.

A második fordulóban még nehezebb feladat vár az MTK Budapestre: a Győri Audi ETO KC látogat az Elektromos Csarnokba.

– Tavaly, amikor egy komoly BL-sorozat közepén fogadtuk a Győrt, elég jó meccset játszottunk – emlékezett vissza Vova. – Ezúttal sem lehet meghatározni a gólkülönbséget, nem érdemes arról beszélni, hogy mi mit szeretnénk, úgyis az lesz a pályán, amit a Győr akar. Ha a támadójátékot akarják gyakorolni, kevesebb lerohanásuk lesz. Ha a lerohanásokat gyakorolnák, végig futni fognak. Tényleg a világ legjobb csapatáról van szó, mi majd igyekszünk élvezni a játékot. Még nincs teljesen kész a csapatuk, van pár új játékosuk, akik nagyon szeretnének bizonyítani: ez látszott az első, Debrecen elleni bajnokijukon is, az ellenfél minden hibáját megbüntették. Kérdés persze, hogy a múlt heti fertőzés mennyit vett ki belőlük.

Nincs tehát számszerű célkitűzés szombatra, de ez persze nem azt jelenti, hogy ne lenne tétje a Győr elleni mérkőzésnek.

– Újra fel kell építeni magunkat a Siófok elleni meccs után, szinte a nulláról. Nem lesz könnyű dolgunk, mivel a következő két-három mérkőzésen a bajnokság legerősebb csapataival találkozunk – mondta a kék-fehérek mestere. – De azért vagyunk profi sportolók, azért dolgozunk, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk, az ellenfél kilététől függetlenül. Bár a Siófok elleni második félidőben sem volt tökéletes a játék, de legalább megmutattuk, hogy itt a helyünk, az első osztályban.

2017. szeptember 16. 18:00 MTK Budapest – Győri Audi ETO KC; K&H női kézilabdaliga mérkőzés, Elektromos Csarnok

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!