Atlétika
Nemes Rita

Isten éltessen! (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.05.13 Frissítve: 2020.05.13 Atlétika

Diósi-Moravcsik Angéla 24 éves.

A születésnapját – május 13-án – szerdán ünneplő Moravcsik Angéla remek évet zárt tavaly: majdnem négy métert javítva az egyéni csúcsán 59.64 méterig jutott az MTK Budapest legjobb és az ország egyik legjobb gerelyhajítónője, majd az esztendő vége felé a neve is megváltozott – hogy miért, az az alábbiakból kiderül. Amiként az is, hogy sikerült eddig a felkészülése, valamint hogy mennyire motivált 2018 felnőtt országos bajnoka.

– Boldog születésnapot! Tudod már, mivel ünnepled?

– Köszönöm szépen! Megünneplem nemsokára meglehetősen kemény súlyemelésedzéssel, aztán délután a férjemmel.

– No, akkor menjünk sorjában! Először is: hol tartotok az edzésmunkában? Teljes intenzitással csináljátok, vagy egyelőre csak a szinten tartás a cél?

– Elérkeztünk az alapozás végéhez. Már látom a fényt az alagút végén. A következő két hét lesz a finis a nehéz, kemény edzésmunkában. Utána, ahogy közelednek a versenyek, jön a felkönnyítés, és a hangsúlyt a gerelyhajításra tesszük. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a járványhelyzet súlyosbodása után is tudtuk folytatni a munkát. Így kijelenthetjük, hogy teljes intenzitással csináltuk végig az alapozó időszakot.

– Ez jó hír! De folytatva a reakciót az első válaszodra: elmeséled, hogy került a neved elé a Diósi előtag?

– Tavaly október tizennyolcadikán férjhez mentem a legjobb barátomhoz, Diósi Dánielhez. Már kislánykoromban eldöntöttem, hogy ha Isten megadja és eljutok a házasságig, felveszem a férjem nevét. Azonban a sport miatt megtartottam a lánykori nevem is, így lettem Diósi-Moravcsik.

– Őszintén gratulálunk! Visszatérve az atlétikához, hogy van, hogy bírta a kemény munkát az érzékeny vállad?

– Köszönjük szépen! És köszönöm, a vállam is remekül van most. Folyamatosan foglalkoznunk kell vele, gyógytornázok és nem erőltetjük túl. Ha jelez, hogy érzékeny vagy fáj, akkor abbahagyom a terhelését. Hála Magyari Zolinak és Hladony Sándornak, sosem volt még ilyen jó állapotban a vállam.

– Hogy állsz erre a hányatott évre célokkal? Lehet az esetleg a hatvan méteres határ elérése?

– Reménnyel telve állok hozzá. A motivációm a körülmények ellenére sem ment el, sőt... Nagyon várom a versenyeket, és szeretném minden egyes alkalommal kihozni magamból a maximumot. Bízom benne, hogy ha Isten is úgy akarja, idén ott folytathatom, ahol tavaly abbahagytam. Mindenképpen a célom egy újabb egyéni csúcs. Vagy kettő. Vagy három...

Megszámoltuk: 2019-ben négyszer is sikerült megdöntenie! Pedig a legtöbb atléta azzal is kiegyezne, ha évente egyszer sikerülne.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!