Taekwondo
Patakfalvy Luca

Tanulni jött, a pályán és azon kívül is

Publikálva: 2020.05.11 Frissítve: 2020.05.10 Kosárlabda női

Munkácsi Enikő mindenképp budapesti csapathoz szeretett volna igazolni tavaly a továbbtanulás miatt – és az MTK Budapestet választotta. Talán mondhatjuk, hogy ezzel mindenki nyert, vagyis divatos kifejezéssel élve win-win szituáció alakult ki: az alábbiakból úgy tűnik, ő is jól érezte magát nálunk, és vezetőedzőnk, Nagy Dorottya is elégedett volt vele, mert amikor arra kértük, nevezze meg a legjobb évet záró fiatalunkat, egyből Enikőt említette.

– Ez volt az első éved az MTK-ban. Hogy érezted magad? Megtaláltad a számításod?

– Ez volt az első csapatváltásom is, ezért nem tudtam előre, hogyan fogom kezelni ezt a szituációt, illetve hogy tudom összeegyeztetni a sportot az egyetemmel – válaszolta az idén húszéves Munkácsi Enikő, aki a női amatőr NB I Piros csoportjának legjobb dobásblokkolója lett 1.79-es átlaggal, ezáltal a védekezésünk oszlopává vált. – A csapat nagyon kedvesen fogadott, és az edzőktől is folyamatosan megkaptam a bizalmat a pályán és azon kívül.

– Szolnokról érkeztél, ami a magyar férfikosárlabdázás egyik fellegvára, a női csapat viszont sosem tudott igazán népszerűvé válni, pedig nemrég volt egy kifejezetten sikeres időszaka. Mi lehet ennek az oka?

– A legnagyobb problémának a továbbtanulási lehetőségek szűkösségét érzem. Ugyanakkor a tehetséges kosarasok már fiatalon más klubokhoz igazolnak, így nem alakul ki egy olyan profi felnőttcsapat, amelynek tagjai példaképek lehetnének a gyerekeknek.

– Mi minden volt más itt az MTK Budapestben, mint amit Szolnokon tapasztaltál?

– Sajnos Szolnokon létszámproblémával küzdöttünk, így a junior- és a felnőttcsapat szinte ugyanaz volt. Itt, az MTK-ban már jobban megoldott, hogy mindenki a korosztályának és a képességének megfelelő képzésben részesüljön. Emellett tervezhetőbbé váltak a napjaim azáltal, hogy az edzések és a meccsek fix időpontban és helyszínen voltak.

– Játékban, sportszakmailag mi újat hozott számodra a mögöttünk hagyott évad?

– Az MTK Piros csoportba kerülésével olyan játékosok ellen küzdhettem, akik játszottak vagy akár jelenleg is játszanak az élvonalban. Ennek köszönhetően rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. A meccsek mellett az egyéni és csapatedzéseken is lehetőségünk volt a fejlődésre, technikai, taktikai és erőnléti szempontból is.

– Több lepattanót szereztél, mint pontot. Nem kellene kicsit bátrabban vállalkoznod?

– Ezt a kérdést már sokszor megkaptam! :) Én örülnék a legjobban, ha varázsütésre megfordulna ez a statisztika, de addig is dolgozom rajta!

– Eldőlt már, hol kosarazol a következő idényben?

– A jelenlegi helyzetben még nem volt lehetőségünk erről beszélni, de a közeljövőben biztosan erre is sor kerül.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!