Tenisz
Fucsovics Márton

Újra vízben

Publikálva: 2020.04.28 Frissítve: 2020.04.28 Úszás

Ilyés Lauráék ismét megkezdhették a medencés edzéseket.

Hétfőn a magyar úszóválogatott tagjai újra megkezdhették a vizes edzéseket a Duna Arénában, de csak miután két negatív koronavírustesztet produkáltak. Ez azt jelenti, hogy Tóth Ramon és tanítványa, Ilyés Laura is  nekifoghatott a medencés tréningeknek.

Mivel mi már átestünk két negatív teszten, hétfőn újra medencében készülhettünk. Egyelőre csak délelőtt tartunk edzéseket, hiszen majdnem hat hét kimaradt, illetve Laura az érettségire is készül. Mivel orvosira szeretne menni, ezért sokat kell tanulnia, így délután a könyveké a főszerep – mesélte Tóth Ramon.

Természetesen csak a lehető legszigorúbb óvintézkedéseket betartva tudnak bejutni a tréningek helyszínére.

Minden edzés előtt a portán vár bennünket az orvosi stáb, és addig nem tehetjük be a lábunkat az uszodába, amíg át nem estünk az általános vizsgálaton. Megnézik a testhőmérsékletünket, illetve hogy van-e bármilyen tünetünk. Bent két külön medencében zajlanak az edzések, és két pálya van a versenyzők között. Amikor végzünk, egy órával később jön utánunk az újabb csoport.

A szakember azt is elmondta, hogy telt az idő, amíg nem látogathatták az uszodát, valamint arról is beszélt, mennyi ideig tarthat visszanyerni a formát a Brüll Alfréd Akadémia kiválóságának.

Laura egész jó állapotban van, hiszen az edzésmunkát a Duna Aréna bezárása ellenére is folytattuk. Kapott néhány tornafelszerelést, ezeket otthon tudta használni, tehát nem úgy néz ki, mint aki hat hetet kihagyott. Ezzel együtt egy-másfél hónap lesz legalább, mire ugyanolyan állapotba kerül, mint a karantén előtt volt.

Ugyan a felkészülést megkezdhették, még nem tiszta, hogy mire. Egyelőre nem tudni, mikor rendeznek hazai versenyt, az ötkarikás játékokat pedig 2021-re halasztották.

Az olimpia eltolása számunkra nem hátrány, azt is mondhatnám, nyertünk egy évet. Laura látja rajtam, hogy nyugodt vagyok a kialakult helyzet ellenére, és rajta is azt érzem, nincs gond a kedélyállapotával, picit fellélegezhettünk a halasztásnak köszönhetően. A magyar versenyekről nincsen konkrét információnk, van időnk kivárni, amíg kitűzik az első megmérettetést és kiderül, mikorra kell jó formában lenni. Volt szó arról, hogy augusztus végén már lesz verseny, de az is lehet, hogy mindent decemberre időzítenek.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!