Vívás – kard
Szatmári András

14 nyúl a Viharsarokban

Publikálva: 2020.02.09 Frissítve: 2020.02.09 Kézilabda

Női kézilabdacsapatunk Békéscsabán szenvedett súlyos vereséget.

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE–MTK Budapest 32-23 (19-8)
Békéscsaba, 800 néző
Vezette: Horváth P., Marton

Békéscsaba: Tatalovics – Mitrovics 8, Marincsák 6 (1), Mézes, Bottó, Vukajlovics 6, Kovács A. 7
Csere: Balog J., Csizmadia (kapusok), Agbaba 3, Barján 2, Kukely A., Dombi
Vezetőedző: Horváth Roland

MTK Budapest: Győri – Fekete B. 1, Szöllősi-Zácsik 1, Dakos 2, Tóth E. 11 (4), Mihálffy 2, Dávid-Azari 1
Csere: Suba (kapus), Szabados, Sallai 2, Juhász E. 2, Pál T., Gerháth 1, Horváth D., Ferenczy
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 12, ill. 2 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/4
A mérkőzés alakulása: 3. perc: 2-1; 7. p.: 2-4; 15. p.: 11-6; 34. p.: 21-10; 41. p.: 23-15; 50. p.: 27-17

A K&H liga 15. fordulójában csapatunk a kiesés elől menekülő EUbility Group-Békéscsabai ENKSE otthonába látogatott. A két együttes őszi találkozóját 29-27-re a mieink nyerték, és ezúttal is szoros meccsre volt kilátás, igaz, Golovin Vlagyimir dolgát némileg megnehezítette, hogy betegség miatt nem számíthatott Djurdjina Malovicsra.

Arra azonban, ami a mérkőzésen történt, még a montenegrói válogatott jobbátlövő hiánya sem magyarázat. Persze tudtuk – hisz vezetőedzőnk is felhívta rá a figyelmünket a meccs előtt –, hogy a Békéscsaba hazai pályán bárkire veszélyes lehet. Azzal is tisztában voltunk, hogy a lila-fehérek az életükért fognak küzdeni.

A hazai csapat az első egy-két percet leszámítva végig kőkeményen védekezett, lendületesen támadott, megalkuvás nélkül küzdött szezonbeli második győzelméért. A mieink sajnos nem tudtak számottevő ellenállást kifejteni: dekoncentráltan, pontatlanul, rengeteg technikai hibával játszottunk, Horváth Roland tanítványai ránk tudták erőltetni akaratukat, így már a szünet előtt kialakult a tízgólos különbség a két csapat között (19-8).

Sajnos a második félidőben sem történt nagy változás a játék képét illetően, nem tudtunk nyolc gólnál közelebb zárkózni ellenfelünkhöz. A hazaiak továbbra is lelkesen, önbizalomtól duzzadva kézilabdáztak, mi pedig csak asszisztáltunk ehhez, se támadásban, se védekezésben nem tudtuk felvenni velük a versenyt (32-23).

Le kell vonnunk a tanulságokat a szombati összecsapásból, mivel jövő hét szombaton már az Érdet látjuk vendégül az Elektromos-csarnokban, és az a meccs sem ígérkezik könnyebbnek, sőt!

Golovin Vlagyimir:Először is gratulálok a Békéscsabának, abszolút megérdemelt a győzelmük. Talán két percig, ha zavarban volt, aztán 58 percen keresztül domináltak, védekezésben és támadásban is agresszívabbak voltak, mint mi. Látszott, hogy az életükért küzdenek. Nagyon csalódott vagyok, semmit nem tudtunk betartani abból, amit megbeszéltünk. Horváth Roland egyszer azt mondta, hogy jobb két oroszlán, mint 14 nyúl. Nálunk most sajnos 14 nyúl volt, és ezzel nemhogy nyerni, de még szoros meccset játszani se lehet.



Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!