Atlétika
Nagy Marcell

11 éve hunyt el Zavadszky Gábor

Publikálva: 2017.01.06 Frissítve: 2017.01.06 Labdarúgás

Kedves, mosolygós fiatalember volt, akit mindenhol szerettek, akinek mindenkihez volt néhány kedves szava. Zavadszky Gáborra, az MTK Budapest egykori kiváló futballistájára emlékezünk.

Zavadszky Gábor 1974. szeptember 10-én született Budapesten. A Ganz-Mávagban kezdett futballozni, játszott az Építőkben, majd még ifjúsági játékosként került a Ferencvároshoz. A Fradival szerepelt a Bajnokok Ligájában, később a Dunaferr és az MTK játékosaként is bajnok lett. 2004-ben igazolt Ciprusra, ami sajnos végül pályafutásának utolsó állomáshelye lett. 

Az MTK Budapest együttesében 98 NB I-es mérkőzésen 20 alkalommal talált az ellenfelek hálójába, de góljainál is fontosabb volt, hogy mindig nagy küzdőként, igazi csapatemberként láthattuk a pályán. Emellett az öltözőben és a civil életben is népszerű volt, hiszen remek társasági emberként ismerhettük a családi életében egyébként rendkívül megbízható és felelősen gondolkozó Zavát.

1996-ban tagja volt az atlantai olimpián résztvevő labdarúgó-válogatottnak. A skótok elleni olimpiai pótselejtező mérkőzésen szerzett góljára – mely végül a kijutást hozta –, rengetegen emlékeznek, mind a mai napig. 2000 és 2003 között négy alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A válogatott futballista 32 évesen tragikus hirtelenséggel, sérülés félrekezelése miatt hunyt el. Szülei, testvére, felesége és ikerfiai mellett az Apollon Limassol együttese és természetesen a teljes magyar labdarúgó társadalom gyászolta.

Gábor rendkívüli módon ragaszkodott pályafutásának fontos állomásához, az MTK hoz. Többször nyilvánosan hangoztatta, hogy igaz barátokat szerzett a klubnál, így ha abbahagyja az aktív játékot, itt szeretne öregfiúk játékosként szerepelni. Sajnos ez nem adatott meg neki, de klubunk évzáró focitornája – a Zavadszky Gábor Emléktorna –, 11 hosszú éve őrzi emlékét.

Zava, soha nem feledünk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!