Atlétika
Magyari Zoltán

„Erősebben szállhatunk harcba a kvótáért” (GALÉRIA)

Publikálva: 2020.05.16 Frissítve: 2020.05.16 Ritmikus gimnasztika

Friss gyakorlatokkal próbál előnyt kovácsolni a jelenlegi helyzetből ritmikus gimnasztika szakosztályunk.

A koronavírus-járvány ellenére nem állt le a munka ritmikus gimnasztikázóink számára. A válogatott tagjainak volt lehetősége látogatni a tornatermet, többen azonban otthonhonról végezték el a munkát. Egészen mostanáig, ugyanis szépen lassan mindenki visszatérhet a szokásos tréningekhez. Ugyan az utóbbi két hónap nehéz volt sportolóink és szakembereink számára egyaránt, próbálják kihozni a maximumot a szituációból.

– Fontos, hogy megtartsuk a pozitív hozzáállásunkat – vélekedett szakosztályunk elnöke, Deutsch-Lazsányi Erika. – Nem könnyű a jelenlegi állapot, nagy kihívás elé állított minket a járvány, de ezt próbáltuk a javunkra fordítani, és új gyakorlatokat, koreográfiákat kezdtünk el tanítani, hogy lekössük mindenkinek a figyelmét.

Pigniczki Fanni, klubunk sportolója örömmel fogadta, hogy újdonságokat tanulhat.

– Nagyon tetszenek az új gyakorlatok, sokkal lelkesebb vagyok ilyenkor. Úgy érzem, jól haladok és remélem, mire jönnek a versenyek, be tudom őket mutatni.

Fanni esélyes arra, hogy kvalifikálja magát az olimpiai játékokra, melyet az eredeti időponthoz képest egy évvel később, 2021-ben rendeznek. Így vélekedett a döntésről.

– Eleinte nagyon szomorú voltam, viszont némi gondolkodás után rájöttem, ezzel új lehetőséget kaptam az élettől, hiszen több időm van készülni, ez pedig sokat segíthet.

Deutsch-Lazsányi Erika sem sokáig búslakodott az ötkarikás játékok halasztása miatt.

– Jó állapotban vártuk a kvalifikációs eseményeket, ezért volt némi üresség bennünk. Ugyanakkor az új gyakorlatok implementálásával sokkal erősebbek lehetünk, több időnk lesz a technikai fejlesztésekre, aminek köszönhetően Fanni erősebben szállhat harcba a kvótáért.

További részletek, interjúk június 6-án, szombaton délelőtt 11:00 órakor a Sport1 TV-n az MTK Magazinban.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!