Keresés

„Csak a kemény munkának lesz eredménye”

Publikálva: 2017.09.01 Frissítve: 2017.09.01 Röplabda

Kötél Zsanett, az MTK Budapest női röplabdacsapatának kapitánya bizakodó.

Beindult a nagyüzem a városmajori Ikercsarnok röplabdás felében: Tóth Gábor vezetésével már harmadik hete készülnek a lányok.

– Szimpatikus a társaság, nagyon jó a lányok hozzáállása. Az edzések kemények, de csak a kemény munkának lesz eredménye, legalábbis én ebben hiszek – mesélte az egyik új igazolás, Kötél Zsanett. – Még most nehezek a lábak, karok, mert sok az erősítés, de idővel majd átkerül a hangsúly a labdás gyakorlatokra.

A sokszoros válogatott, Franciaországot is megjárt Kötél Zsani lesz a szinte teljesen kicserélődött, megfiatalított csapatkapitánya.

Tavaly Gödöllőn már megtapasztalhattam milyen ez a szerep, de egyelőre még így is elég furcsa, nehezen szokom meg, hogy én vagyok a rangidős. De alapvetően nyitott vagyok, megtalálom a közös hangot a társaimmal, szeretek mindenki felé közeledni, kortól függetlenül. A többiek is tisztelettel, bizalommal közelednek felém, szóval nem lesz gond.

Lassan kezd kialakulni a felkészülési mérkőzések menetrendje, az már biztosnak tűnik, hogy Tóth Gábor együttese az idén is pályára lép a Szeles Péter emléktornán. A kék-fehéreknek fel is kell kötniük a nadrágot, ha helyt akarnak állni az NB I-ben.

– Az egy év múlva induló Szuperliga miatt az első három hely egyikét célozzuk meg a csoportban, bár nem lesz könnyű dolgunk, mivel például már az újonc Szombathely is négy külföldit igazolt – vélekedett Zsani. – Persze a légiósok hiánya nem feltétlenül jelent hátrányt, kemény munkával és jó csapategységgel le lehet győzni szinte bármelyik riválist. 

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!