Atlétika
Krizsán Xénia

„A legjobbunkat kell nyújtanunk”

Publikálva: 2017.06.25 Frissítve: 2017.06.25 Labdarúgás női

Szabados Györgyék már elkezdték feltérképezni a leendő riválisokat.

Péntek délután, Nyonban elkészült a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtező csoportkörének sorsolása. Az MTK Hungária FC-nek alaposan meg kell izzadnia a főtáblára jutásért: Szabados György tanítványai a kazah BIIK Kazjgurttal, a portugál Sporting CP-vel, illetve a koszovói WFC Hajvaliával találkoznak a selejtezők során.

Az első kalapból érkező kazah BIIK Kazjgurt Európa egyik legerősebb csapata: évről-évre ott van a Bajnokok Ligája főtábláján, a legutóbbi kírásban is a legjobb 16 közé jutott, csak a Paris Saint-Germain tudta búcsúztatni. Egyértelműen a kameruni, grúz, portugál, orosz, olasz és ukrán légiósokkal felálló Kazjgurt a kvartett esélyese, ám a kék-fehérek a Jet-Sol Ligája döntőjében már bizonyították, nem ismernek lehetetlent.

Mindent elárul róluk, hogy legutóbb is a nyolcaddöntőig jutottak – mondta Szabados György, az MTK Hungária FC vezetőedzője a kazah riválisról. – A legjobbunkat kell nyújtanunk, ha tovább akarunk jutni.

A harmadik kalapból a portugál bajnok Sporting Clube de Portugal került a kék-fehérekkel egy csoportba. A két klub több szállal kötődik egymáshoz: elég csak az 1964-es KEK-döntőre, vagy épp az Új Hidegkuti Nándor Stadion nyitómeccsére gondolni. A portugál válogatott gerincét adó Sporting veretlenül lett bajnok hazájában, huszonhat bajnokijából huszonnégyet megnyert, mindössze két döntetlenre futotta a riválisok erejéből.

A téli, potsdami tornán már találkoztunk velük, jól emlékezhetünk rájuk. Rendkívül gyors csapatról van szó, nem lesz könnyű dolgunk ellenünk – vélekedett Szabados György, aki a napokban is Lisszabonban tartózkodik, igyekszik minél többet megtudni csapata leendő ellenfeléről.

A negyedik kalapból Koszovó bajnoka, a WFC Hajvalia került az MTK Hungáriával azonos kvartettbe. Szabados György elmondása szerint még véletlenül sem szabad félvállról venni a koszovóiakat, és bár egyelőre a róluk áll rendelkezésükre a legkevesebb információ, az augusztusi selejtezőkig mindenképpen feltérképezik a Hajvaliát is.

Az MTK Hungária FC július tizedikén kezdi meg a felkészülést a következő szezonra.

A keretet illetően számottevő változások nem várhatóak, de a támadószekciót azért szeretnénk egy kicsit megerősíteni, kicsit felgyorsítani – ismerte el a mester. – Vannak kiszemeltek itthonról és külföldről is, majd meglátjuk, hogy kit tudunk beépíteni.

2017. augusztus 22-28. Bajnokok Ligája selejtező csoportkör; Új Hidegkuti Nándor Stadion

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!