Kézilabda
Koronczai Petra

„Óriási élmény volt dobogóra állni”

Publikálva: 2019.08.15 Frissítve: 2019.08.15 Kajak-kenu

Szendy Maximiliánt kérdeztük a világbajnokságról.

A Brüll Alfréd Akadémia színeiben szereplő kajakozónk, Szendy Maximilián páratlan időszakon van túl, hiszen ezüstérmet szerzett négyesben a Pitesti-ben rendezett világbajnokságon, majd a korosztályos magyar bajnokságon egy arany- és egy ezüstéremmel zárt. Ifjúsági korú sportolónkat kérdeztük az elmúlt hetek sikereiről.

– Hogyan élted meg azt, hogy érmet szereztetek a világbajnokságon?

– Fantasztikus érzés volt, hogy dobogóra állhattunk Pitesti-ben. Számítottam rá, hogy ez sikerülhet, ugyanis nagyon jól ment a felkészülés. Szerettünk volna nyerni, ami az előfutamok alapján talán bennünk is volt, de egyáltalán nem voltunk emiatt elkeseredve, örültünk a második helynek. Ez volt pályafutásom legnagyobb sikere.

– Minek volt köszönhető ez az eredmény?

– Nagyon jól össze voltunk hangolódva a srácokkal és a szakmai stábbal is, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen kitűnő eredményt értünk el. Két tapasztalt edzőnk is volt, akinek hatalmas rutinja van a négyesek összerakásában, ez is sokat segített.

– Mik voltak az előzetes célkitűzések?

– A szakmai stáb szerette volna, ha dobogóra állunk. Tavaly ebben a számban hetedikek lettünk, ezt pedig szerettük volna túlszárnyalni, de szerintem így is sokakat kellemesen megleptünk.

– A vb után egyből jött az országos bajnokság, ahol párosban aranyat, négyesben ezüstöt nyertél. Sikerült megfelelni a saját elvárásaidnak?

– Teljesen elégedett vagyok az ott nyújtott teljesítményemmel, főleg az 500 páros győzelemmel. Nem gondoltam volna, hogy ekkora fölénnyel sikerül majd nyerni, nagyon jó érzéssel gondolok vissza rá. A négyes már, úgy gondolom, csak hab volt a tortán.

– Mennyire volt nehéz a vb után mentálisan felkészülni a hazai viadalra?

– Még a világbajnoki siker dolgozott bennem, így nem volt nehéz felpörögni. Tavaly kevésbé jó élményekkel tértem haza a világbajnokságról, ezért akkor talán nem voltam lélektanilag ennyire jó állapotban.

– Csapatban vagy inkább egyesben szeretsz versenyezni?

– Változó. Van, amikor jobban szeretek párosban vagy négyesben versenyezni, de ha kell, tudok menni egyesben is.

– Mekkora lökést adhatnak ezek az eredmények a jövőre nézve?

– Ugyanúgy kell tovább dolgozni, ez nem feltétlenül változtat a dolgokon, hiszen most lépek majd az U23-as korosztályba, amely már igazi mély víznek számít. Nagyon nagy kihívás lesz, de már nagyon várom, hogy idősebbekkel mérjem össze a tudásomat.

– Mik a hosszú távú céljaid?

– Természetesen olimpiákra és felnőtt-világbajnokságokra szeretnék mindenképp kijutni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!