Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

„Nem erre számítottunk”

Publikálva: 2017.09.10 Frissítve: 2017.09.10 Kézilabda

Sokba került az elrontott első félidő.

Siófok KC – MTK Budapest 34-18 (18-6)
Beszédes József Általános Iskola, 500 néző
Vezette: Bonifert, Oláh

SKC: Dedu, Szemerey – Gnabouyou 2 , Elghaoui 4, Böhme 3, Aoustin 5, Jezics 2, Mazák-Németh, Perianu 7(1), Such 4, Ferenczy 2(1), Sárosi, Janjusevics 5
Vezetőedző: Lars Rasmussen

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik, Putz – Tóth E. 3, Karnik 5, Sallai 1, Szádvári, Slakta, Kovács G. 1, Kuti, Mód 4, Juhász E. 1, Dakos, Gorilszka 3(2)
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 16 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/2
A mérkőzés alakulása: 5. perc: 4-1, 18. p.: 12-2, 23. p.: 15-3, 39. 20-10, 45. p.: 24-13, 55. p.: 26-16

A K&H női kézilabdaliga első fordulójában az MTK Budapest a nyáron alaposan megerősített Siófok KC otthonába látogatott. Golovin Vlagyimir sérülés miatt nem számíthatott Termány Ritára, Lana Frankovicsra, Stranigg Zsófiára és – bár már ott volt a kispadon – Valovics Nórára.

Rémálomszerűen kezdődött a találkozó: a hét légióssal felálló Siófok villámgyorsan leszakította a fővárosiakat, Golovin Vlagyimir hiába kért időt előbb 4-1-nél, majd 8-2-nél, a 18. percben már tíz gól volt a hazaiak előnye. Denisa Dedu valósággal megbabonázta a kék-fehéreket, a román kapus szinte mindent védett, a túloldalon pedig elsősorban a francia Camille Aoustine okozott kellemetlen perceket a fővárosiaknak. Végül 18-6-os állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben már jóval összeszedettebbnek tűnő MTK lépett pályára: kezdett összeállni a vendégek védekezése, és jöttek az addig ritkán látott akciógólok. De a kék-fehérek jó periódusa sajnos csak a félidő derekáig tartott, ezt követően a Siófok ismét sebességet váltott, Gabriela Perianu vezetésével tovább növelte előnyét, és megnyerte a mérkőzést.

Az MTK Budapestre legközelebb szeptember 16-án, a Győri Audi ETO KC ellen lép pályára.

Golovin Vlagyimir:Nem erre számítottunk. Az első félidőben nem hogy otthon maradtunk, még annál is messzebb. A második félidő első 15 percében megmutattuk, mire vagyunk képesek, aztán a hajrára megint visszaestünk, ennek tudható be a sokgólos vereség. Nem azt az arcunkat mutattuk, mint a felkészülés során, tanulnunk kell ebből.

(Fotó: Siófok KC)
 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!