Kézilabda
Farkas Johanna

„Megtiszteltetés volt itt versenyezni” (GALÉRIA+VIDEÓ)

Publikálva: 2018.04.12 Frissítve: 2018.04.12 Sísportok

Miklós Edit befejezte pályafutását.

Miklós Edit csütörtökön délelőtt bejelentette visszavonulását. Az MTK Budapest 30 éves alpesi sízője az utóbbi években komoly térdsérülésekkel bajlódott, de elmondta, a térde már jól van, és nem ez volt a fő oka annak, hogy erre a döntésre jutott.

– Jól vagyok, már térdszorító nélkül tudok járni, és teljesen tudom terhelni a térdem. Az elmúlt hét évben Magyarországot képviseltem világkupákon és a téli olimpián is Szocsiban. Úgy gondolom, hogy a síszövetség mostani vezetősége amatőr, átgondolatlan, és az egész sísport jövőjét alapjában veszélyezteti, ezért döntöttem úgy, hogy visszavonulok a profi pályafutásomtól. Szeretnék ugyanolyan igyekezettel a jövő nemzedékének, a fiataloknak segíteni, ezért a vasárnapi közgyűlésen szeretnék elindulni a síszövetség elnöki pozíciójáért – mondta klubunk kiválósága.

Edit, aki Magyarország történelmének első alpesi sí világkupaérmét nyerte St. Moritzban, többek közt egyesületünknek is megköszönte a támogatást.

– Köszönöm a szüleimnek, a szurkolóimnak, akik mindig támogattak és bíztattak. Szeretnék köszönetet mondani a szponzoraimnak, valamint az MTK Budapest-nek, hiszen nagy megtiszteltetés volt, hogy ilyen sportegyesület égisze alatt versenyezhettem.

Zárásként Edit elmondta, elnökként azt a munkát folytatná, amit Kaszó Klára, Kálomista Gábor, Kapitány Ildikó és Stark Márton elindított, ugyanis a jelenlegi vezetőség ezeknek a programoknak hátat fordított.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!