Kézilabda
Dakos Noémi

„Kettős igazolással” játszik az MTK-ban az új kommunikációs vezető. (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.03 Frissítve: 2017.10.06 Labdarúgás

„Szeretnék élni a bizalommal”

Októbertől – az ismert televíziós személyiség – Szebeni István irányítja az MTK Budapest kommunikációs munkáját. A vezető, a klub mellett a labdarúgók, a női focisták és a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia sajtóügyeit is felügyeli. Szebeni, televíziós munkája mellett vállalta új megbízatását. A mindig mosolygós, közel kétméteres, egykori teniszbajnokot, a TV2 „Tények” műsorvezetőjét az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, frissen berendezett irodájában kérdeztük első benyomásairól, terveiről.

– Hogy kezdődött a kapcsolatod az MTK Budapesttel?

– Kijöttem az MTK Budapest-Debrecen meccsre –  akkor voltam először az Új Hidegkuti Nándor Stadionban – és beszélgettem Deutsch Tamás, elnök úrral. Tetszett a közeg, az egész miliő, majd sajnálatos módon kiesett a labdarúgócsapat az élvonalból, és megjelent Tamással az a fantasztikus interjú a klub honlapján. Na, az nagyon tetszett, mert rengeteg bölcsességet tartalmazott, bátor volt és előremutató. Ezt követően újra beszéltem vele arról, hogy a jövőben – ha gondolja –  szívesen segítenék abban a munkában, ami itt folyik. Ez volt nyár végén, és ez lett a vége. – mondja mosolyogva, és mutatja ízlésesen berendezett irodáját.

– Köztudott a sport iránti rajongásod. Marad energiád a testmozgásra, vagy a rengeteg munkád mellett nincs már erre időd?

– A mai napig teniszezem. Korábban NBI-ben kosárlabdáztam, de elkerültem Debrecenből – Budapestre jöttem a munka miatt, a köztelevízió Híradójához, még 2001-ben –, de rendszeresen játszottam kézilabdagálákon, mindenféle sportos tevékenység volt az életemben. Ifjúsági magyar bajnoki címet szereztem teniszben. Balkezes vagyok, 198 centi magas, nyilván ennek kihasználtam minden előnyét annak idején. Azért örülök annak a bizalomnak, amit megkaptam, mert mindig szerettem volna a sportban dolgozni, de eddig nem volt erre lehetőségem, most azonban ez megadatott, és szeretnék is élni vele.

– Mi lesz a dolgod?

– Az MTK Budapestnek, mint 24 szakosztályos sportegyesületnek a belső és külső kommunikációjáért felelek. Gyakorlatilag arról van szó, hogy valamiféle új, lendületes arculatot szeretnék adni a klubnak, emellett pedig szeretném a húszéves kapcsolatrendszeremet felhasználni nemes célokra. A klubnál dolgozó  kommunikációs stáb rendkívül profi, sokat és jól dolgoznak, együtt biztosan komoly projekteket tudunk létrehozni.

– Hogy állsz az ismerkedéssel?

– Nagyon nagy segítségemre volt Szegő Tibor, média-főszerkesztő. Évek óta a klub alkalmazásában áll, mindenkit ismer, bemutatott már több szakosztály vezetőjének. Lépésről-lépésre, egyre beljebb és beljebb tudtam haladni Jártam már a ritmikus gimnasztikásoknál, kézilabdázóknál, labdarúgóknál. Tibi készségesen kalauzol, mindent elmond, bemutat, e-mailben elküld, segít. Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy egy ekkora klub kommunikációját képviselni lehessen, ismernem kell kívülről, belülről az összes pozitívumát, de a kínját-baját is. Kapcsolatba kell kerülnöm a szakosztályvezetőkkel, sportolókkal, szurkolókkal. Nyilván nem fogok tudni mindenkivel személyesen találkozni, de valós képet kell adnom erről a nagy egészről kifelé és befelé is. Az a célom, hogy az MTK-t azokkal az emberekkel is megismertessem, akik azon gondolkodnak, hogy hova vigyék a gyermeküket sportolni, hogy kicsit megnyíljon ez az út azok felé, akik nem feltétlen MTK-szimpatizánsok, de szeretnék a jövőben akár hozzánk hozni sportolni a gyerekeket.

– Találkoztál a labdarúgók vezetőedzőjével, sportigazgatójával, követed a meccseket. Visszajut az MTK Budapest az OTP Bank Ligába?

– Nagyon pozitív volt az első találkozás Feczkó Tamással és Polyák Balázzsal. A sportigazgatóban tetszett, hogy Tamást idehozta, ez a véleményem, nem titok. A minimum elvárás a visszajutás. Az, hogy első vagy második helyen, annak nincs jelentősége, bár tudom, hogy elnök úr a Merkantil Bank Liga bajnoki címét tűzte ki célul. Tetszett a hozzáállásuk, ahogy viszonyultak hozzám, örültek nekem, tényleg úgy gondolják, hogy hasznára lehetek a csapatnak, a játékosoknak, a stábnak, és hogy a tapasztalataimat átadhatom nekik, segíthetem őket a munkájukban.

 Jövőre remélhetőleg lesz MTK Budapest-DVSC bajnoki meccs az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, vagy éppen a Nagyerdei Stadionban. Debreceni vagy, nem lesz nehéz szektort választani?

Ez az első kérdés, melyre nem válaszol azonnal. Nyilván eszébe jutnak a debreceni „derbik”, az ottani öltöző hangulata, a játékosokhoz való viszonya.

– Ez nagyon jó kérdés, és arra vagyok kíváncsi, hogy a jövőben még hányszor fogom megkapni. Nagyon örülök annak, hogy amikor az MTK Budapest részéről bárkivel beszéltem, mindenki megkérdezte ezt. Büszke vagyok arra, ahonnan jöttem, de most ez a feladat, és ha az ember bizalmat kap, akkor azzal illik élni. Nagyon fontos, hogy nem feltétlenül azon múlik, hogy valaki húsz évig döngeti a mellét, hogy szurkol valamelyik klubnak, miközben nem tesz semmit érte. Debreceni srác vagyok, de lehet, hogy sokkal többet fogok letenni az asztalra, mint az, aki esetleg eddig csak beszélt erről…

„Kettős igazolással” játszik az MTK-ban az új kommunikációs vezető. (GALÉRIA)

Szebeni István 1976. július 7-én született Balassagyarmaton. A Debreceni Kölcsey Ferenc Tanárképző Főiskola testnevelő szakán végzett. Jelenleg a Zsigmond Király Egyetem hallgatója. Televíziós pályafutását a Debrecen TV-nél kezdte. Dolgozott a Magyar Televízióban, majd a 2002-2008 között a TV2-ben. 2017-ben ismét a TV2 alkalmazásába állt, a „Tények” című műsort vezeti a hétvégi napokon műsorvezetőtársával, Andor Évával, illetve alkalmanként a késő esti Tényeket. Házas, egy fiúgyermeke van.


 

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!