Atlétika
Krizsán Xénia

„Irányító nélkül nem lehet játszani”

Publikálva: 2018.01.27 Frissítve: 2018.01.27 Kosárlabda női

Alapembereink közül valaki egyáltalán nem, valaki csak alig tudott játszani a DVTK otthonában. Nagy Dóra csapatának összeszokatlan szerkezetekkel kellett túlélnie a miskolci túrát.

A női kosárlabda NB I 15. fordulójában, a tabella középmezőnyéhez tartozó Aluinvent DVTK-nál vendégeskedett csapatunk. Lányaink a múlt szombati, BEAC elleni fordítást követően, most jóval nehezebb, Euro Cup résztvevő együttessel találták szembe magukat.

A héten sok sérülttel, a hét végére egy biztos kieső után, két további kérdőjellel érkeztünk le Miskolcra. Pál Szandra vállsérülés miatt már be sem melegített, míg kapitányunk Székely-Horváth Zsuzsa talp-, Horváth Betti pedig térdgondok ellenére vállalta a játékot.

Az elmúlt hetek összeszokott kezdője, a Horváth Betti, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Szabó Flóra és Andrijana Cvitkovic összetételű ötös rajtolt, miután a tavaly még Diósgyőrben pattogtató Bettin és Lillán kívül, Szabó Bettina ex-miskolci játékosunkat is köszöntötte ellenfelünk.

Védekezésben puhán kezdtünk, a magyar válogatott Raksányi Kriszta két triplával nyitott, 11-0-nál Nagy Dóra ébresztőt is fújt időkérésével. Nehezen rázódtunk játékba, és nem segített helyzetünkön Betti korai kiesése, válogatott irányítónk térde négy percet bírt.

Hétközben betegséggel küzdött, de motiváltan tért vissza a Generali Arénába Adamecz Lilla, akinek pontjaival valamelyest sikerült tíz környékén tartani a különbséget. Ugyanakkor nehezen tudtunk dobóhelyzetet kialakítani, amit sikerült, annak a DVTK agresszív védekezése miatt nagy százaléka pontatlan lett.

Harcosságuk és fegyelmezett játékuk jókora előnyhöz juttatta őket tíz perc után (33-8). Irányító nélkül maradva, szokatlan szerkezeteket volt kénytelen pályára küldeni Nagy Dóra, aki így is ponterős játékot kapott Szabó Flórától aki még félidő előtt átlépte a tíz pontot, a csapatot egy emberként tartotta életben.

Védekezésünk azonban kevés ellenállást tanúsított, így harmincpontos hátrányban (54-24) jöhetett a folytatás.

A DVTK eközben könyörtelenül letámadott, a nagy előny birtokában is komoly tempót diktáltak, támadásaink nagy részének a 24 másodperces támadó idő lejárta vetett véget. Szerencsénkre Flóra szüntelenül tudta szórni a kosarakat, így a harmadik negyed már szorosabb etapot hozott.

A zárónegyedben mindkét oldalon a tartalékolásra helyezték az edzők a nagy hangsúlyt. Fiatalok, csupa magyar ötösök játszották az utolsó negyed tetemes hányadát, köztük egykori jó ismerősünk, a BSE nevelésű Vukov Szonja is számottevő játékperceket kapott Stefan Svitektől. Bár eladott labdáinkat megtripláztuk a második félidőben, a negyedik negyedet megnyerve, az otthon elszenvedetthez képest kisebb arányú vereséggel jöhettünk haza Miskolcról.

Végeredmény: Aluinvent DVTK Miskolc – MTK Budapest 87-54 (30-8, 24-16, 20-16, 13-14)

Legjobb dobóink: Szabó Flóra 18 pont, Andrijana Cvitkovic 10, Adamecz Lilla 6, Koch Dóra 5/3, Zólyomi Karina 5/3

STATISZTIKA

Nagy Dóra: – Center nélkül nem lehet játszani ezt a játékot, de a mai nap bebizonyította, hogy irányító nélkül sem. Az elején nagyon rosszul védekeztünk, aztán a második félidőben váltottunk és igyekeztünk szorosabbá tenni a mérkőzést. A budapesti meccsen negyven ponttal kaptunk ki, ma végül 34-re sikerült csökkenteni a különbséget.

Lányainknak egy hetük van pihenésre, regenerálódásra és felkészülésre, hogy a BEAC után újabb fővárosi derbin, hazai pályán a Vasast fogadva növeljék győzelmeik számát. Erőt kell meríteni az összetákolt ötösök hozta második félidőből és otthon tartani a pontokat!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!