Vívás – kard
Szatmári András

„Hektikus őszünk volt” (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.12.04 Frissítve: 2018.12.04 Labdarúgás női

Csapatkapitányunkkal, Pinczi Anitával értékeltük a mögöttünk hagyott félévet.

Augusztusban a Bajnokok Ligája selejtezőivel kezdődött a szezonotok. Négy hónap távlatából hogyan értékelnéd a BL-szerepléseteket?

– Bizakodva vártam a Bajnokok Ligáját, igaz, tudtuk, hogy a Slavia Prága ellen nagyon nehéz dolgunk lesz. Az első meccs jól sikerült, hoztuk a papírformát. A második már kevésbé, emiatt kicsit csalódott is vagyok. A törökök ellen kicsit agresszívabb támadójátékkal a győzelem is meglehetett volna. A Slavia ellen ugyan nem játszottam, de jól küzdöttek a lányok, sajnos nem tudtunk meglepetést okozni. Bár nem sikerült a továbbjutás, összességében nem vagyok csalódott, megtettük a magunkét.

A Jet-Sol Ligában – az alapszakasz végén döntőt érő – második helyen álltok, hat pont az előnyötök a harmadik helyezett DVTK-val szemben. Ez így önmagában nem sok kívánnivalót hagy maga után. Ugyanakkor ha megnézzük az őszi meccseket, meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott a csapat, becsúszott pár váratlan vereség. Miben látod az okokat?

Hektikus őszünk volt, nem tudom pontosan mi az oka. Egész jól kezdtük a szezont, a Ferencváros elleni tévés meccsig. Ott nagyon jól játszottunk – talán még soha nem ment ilyen jól a Fradi ellen –, rengeteg helyzetünk volt, a végén mégis fordított az ellenfél. Úgy tűnt, ez kicsit megtörte a csapatot, elsősorban a támadójátékunk esett vissza. Ez látszódott például az Astra ellen is: az ellenfél a semmiből talált egy gólt, és utána nem voltunk elég agresszívak, elég élesek. A felállt védelem elleni támadásban kell javulnunk.

– A Magyar Kupa negyeddöntőjében az ETO FC Győr jelentette a végállomást. 2015 óta nem jutottunk döntőbe, pedig az erőviszonyokat tekintve ez nem lehetetlen célkitűzés. Szerinted mi lehet a gond?

– Idén pont nem volt szerencsénk a sorsolással, de ezzel együtt is meg kellett volna verni a Győrt, papíron erősebbek vagyunk. Azt se gondolom, hogy ne vennénk elég komolyan a kupát, igenis nagy kihívás, főleg így, hogy az utóbbi két évben megnyertük a bajnokságot. Szeretnénk Magyar Kupát is nyerni – esetleg jövőre.

– Te – személy szerint – mennyire vagy elégedett az őszöddel?

Alapvetően elégedett vagyok, de mindig van hova fejlődni, például szeretnék többet játszani a válogatottban. Ehhez a legjobb út, ha az MTK-nál jól teljesítek: a védőmunkám rendben van, a támadások előkészítésében szeretnék még javulni, hogy ezáltal a csapat gólerősebb legyen.

Milyen tavaszra számítasz? Miként változtak az erőviszonyok az NB I-ben, mondjuk az előző szezonhoz képest?

Az elején azt gondoltuk, hogy a Ferencváros gyengült, mert meghatározó játékosok távoztak, elsősorban légiósok. Ugyanakkor ezáltal sokkal egységesebbé vált a csapat, és talán épp ennek köszönhető, hogy egyedül ellenünk veszítettek pontot. Az ETO valamelyest gyengült, de a DVTK, a Haladás és az Astra is megerősödött: tavasszal is nehéz mérkőzésekre számítok ellenük, de jól kell szerepelnünk, ha meg akarjuk őrizni a második helyünket.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!