Atlétika
Szentgyörgyi Zita

„Abból merítek erőt, hogy már a legjobbak is készülnek rám.” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.04.15 Frissítve: 2019.04.15 Tenisz

Fucsovics Marci tovább feszegeti a határokat, és még messze nem végzett, ami az ambíciózus célokat illeti. Intejú a molcsapat.hu oldalon.

Fucsovics Marci számára kiválóan kezdődött az év, a keménypályás szezonban már összejött egy ATP-verseny döntője, és nemcsak megütközött abszolút topkategóriás játékosokkal, de kiváló meccseket játszott a teniszvilág krémjének számító versenyzőkkel is. A nyíregyházi klasszis fejlődése töretlen, folyamatosan az első 30 környékén mozog a világranglistán, aminek köszönhetően két ATP1000-es tornán is kiemelt volt.

Mindig is az volt az álmom, hogy a legnagyobbakkal állhassak egy pályán. Hogy együtt készüljünk, a zsúfolt lelátók előtt lejátszott meccsek után pacsizzunk, és persze, hogy legyőzzem őket
– mondta a MOL-csapatnak Fucsovics.
Nemrég még csak álmodozhattam róla, hogy Federerrel, Djokoviccsal vagy Nadallal játsszak, mostanra pedig ez nemcsak valósággá vált, de mondhatom, kifejezetten jó, csaknem baráti a viszonyom néhányukkal. És nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy amikor ellenfélként szembe kerülünk egymással, már érzem, hogy készülnek rám. Nem becsülnek le, nem vagyok már „kötelező meccs”, hanem nagyon is komolyan vesznek. Ebből rengeteg erőt, és főleg önbizalmat tudok meríteni – magyarázta Marci.

Az embernek valahogy mindig az az érzése Fucsovics pályafutásának jelenlegi alakulását látva, hogy feszegeti a határokat. Sok éven át Challenger-versenyeken szerepelt, aztán jött a nagy durranás, és valamikor szűk másfél évvel ezelőtt a legjobb száz közé verekedte magát. Felmerülhet a kérdés, hogy hol vannak a határok, ha vannak egyáltalán.

– Amíg nem voltam top100-as teniszező, mindig úgy éreztem, hogy az az a fal, amit át kell törnöm. Aztán amikor ez sikerült, úgy éreztem, megszabadultam egy óriási tehertől, megjött az önbizalmam, és tessék, most már a 30. hely körül állok a világranglistán. Jobb teniszező lettem, komoly rutint szedtem fel, és megvan bennem az éhség ahhoz, hogy minden nap képes legyek a fejlődésért, a további sikerekért dolgozni.
Hogy most mi váltotta fel a top100-as álmomat? Nos, a legnagyobb álmom természetesen az, hogy egyszer Grand Slamet nyerjek, és szeretnék top10-es játékos lenni. Tudom, hogy ezek nagyon ambíciózus célok, de az utóbbi időben bebizonyosodott, hogy nincs lehetetlen.

A teljes cikk ITT.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!