Atlétika
Jankovics Dániel

„A döntő előtt éreztem, semmi nem állíthat meg”

Publikálva: 2020.02.10 Frissítve: 2020.02.10 Karate

Újdonsült Európa-bajnokunk, Baranyi Zsófia - a Brüll Alfréd Akadémia tagja - nyilatkozott a sikerről.

Fantasztikus, még mindig leírhatatlan ez a győzelem számomra – kezdte lelkesen Baranyi Zsófia, az MTK Budapest karatékája, aki vasárnap hazai közönség előtt lett Európa-bajnok. Már évek óta készülünk erre, nagyon hosszú idő, rengeteg munkája érett most be. Természetesen nem kizárólag az én érdemem ez, hiszen hatalmas szerepet játszottak benne az edzőim és a csapattársaim is.

A fináléig Zsófi viszonylag könnyen hozta meccseit, ott pedig az orosz Anna Cserniseva várt rá, akivel már számtalanszor futott össze nemzetközi versenyeken.

Még a szófiai Európa-bajnokságon találkoztunk először, ahol ezüstérmes lettem. Nem is emlékeztem rá igazán, de sikerült legyőznöm, majd az egyik hazai versenyen neki jött ki jobban a lépés. Elég régóta ismerjük és kerülgetjük egymást, ezért már nagyon szerettem volna legyőzni.

Természetesen a hazai közönség folyamatos buzdítása hatalmas motivációt jelentett klubunk tehetségének. Talán ez is segített abban, hogy leküzdje a kezdeti izgalmakat.

Picit ideges voltam a döntő előtt, ám amikor megszólalt a bevonulásnál a zene, akkor úgy éreztem, semmi nem állíthat meg. Azt az energiát, amit felém árasztott a közönség, végig magamba szívtam, még soha életemben nem éreztem ilyet, fenomenális élmény volt.

Zárásként a kérdésre, hogy miként befolyásolhatja ez a győzelem a karrierét, a Brüll Alfréd Akadémia üdvöskéje a következőket mondta.

Nemrég kerültem ebbe a kategóriába, de nagy lökést adhat ez a jövőre nézve, hiszen sokakkal ebből a mezőnyből a felnőttek között is találkozni fogok. Rendkívül pozitív a pályafutásomat tekintve.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!