Atlétika
Szabó Beatrix

„A csapatszellem nem tört meg”

Publikálva: 2017.04.21 Frissítve: 2017.04.21 Kosárlabda női

Zsovár Orsolya remek évet tudhat magáénak, a java azonban csak most jön!

Szombaton utolsó idei bajnoki mérkőzését játssza hazai pályán női kosárlabda-együttesünk. A lányok a fővárosi rivális BEAC Újbudát fogadják 18:00 órakor. Szokásos beharangozónk helyett ezúttal a csapat házi gólkirályát, Zsovár Orsit kértük meg, hogy vezesse fel a találkozót. Zsovi mesélt továbbá a szezon tanulságairól, de saját, kiemelkedő teljesítményéről is kérdeztük.

— Milyen a hangulat az öltözőben, tart még a PINKK elleni siker eufóriája, vagy gőzerővel a BEAC-ra készültök?

— A hangulat abszolút jó, főleg a legutóbbi győzelem miatt, viszont most viszonylag hosszabb pihenőnk volt, Húsvétkor többen hazamentünk, kikapcsoltunk, de a hét elején már kezdtük is a kellő kondíció visszaszerzésével a munkát.

— Negyedik meccs jön egymás ellen, tudtok még elemezni rajtuk valamit?

— Tényleg annyiszor találkoztunk, hogy kellőképp ismerjük őket. Dóri – Nagy Dóra, a csapat vezetőedzője, a szerk. – kitalált pár újítást, amiket még az idegenbeli meccsen sem használtunk, vagy nem elég jól, ezekre figyelünk most elsősorban.

— Kicsit visszatérve az alapszakaszhoz és a friss sikerélményetekre, ebből sok nem adatott meg az első húsz mérkőzésen. Ezt, az összesen egy győzelmet hozó periódust már nehezebben éltétek meg csapatként?

— Pozitívnak értékelem, hogy az alapszakaszban megéltek ellenére is összetartó maradt a társaság, és ezt a legutóbbi győzelmünk is bizonyította. Mindenki fogát összeszorítva dolgozott egész szezonban, sok nehéz meccsünk volt, de folyton arról beszéltünk edzéseken, hogy egyszer beérik majd a munkánk gyümölcse.

— Rengeteg mindenen mentetek át idén a vereségeken túl is. Folyamatos sérülések, szezonközben edzőváltás, Baksa Bettina, fontos láncszemként anyuka lett.

— Viszontagságos volt sokszor, igen. Viszonylag sűrűn, majdnem minden hétre jutott valami, ami kicsit megbolygatta az életet, vagy sérülés, vagy bármi más miatt változtatnunk kellett dolgokon. De ezek sem törték meg a csapatszellemet, el tudom képzelni, hogy máshol ilyen volumenű események nagyobb konfliktusokat generáltak volna. Ebben is Dóri szerepe volt a kulcs, aki mindig figyelt arra, hogy egymással rendben legyünk, együtt, egy irányba húzzunk.

— Vele edzőként milyen irányt vettetek szezon közben?

— Az első négy hónapban nagyon fiús kosárlabdát játszottunk, amiről jó volt váltani. Kis csapat vagyunk, ahol mindenkinek, a kevésbé rutinosaknak is megvannak az erősségeik, amikre fokozatosan tudtunk építeni, ezáltal csapatként erősödtünk, gyorsabbak és agresszívabbak is lettünk.

— Remek idényt futsz, a női élvonal 11. legtöbb pontját átlagolod – 34,5 perc, 13,7 pont, 44% mezőnyből, 3, 9 gólpassz, 4,4 lepattanó meccsenként –, a csapatban pedig messze a legtöbb időt töltöd pályán. Erre a vezérszerepre, elsőszámú pontszerző feladatkörre könnyen álltál át?

— Zalaegerszegen volt először hasonlóan kiugró szezonom, akkor harmadikok is lettünk, majd eligazoltam Sopronba, ahol kezdetben ötödik, hatodik opcióként számoltak velem. Viszont jöttek sérülések, a kezemmel különösen bajlódtam, és már nehezen tudtam visszatérni a régi formámhoz. Ezután egyre kevesebb játékperchez jutottam, de a bizalom töretlenül megvolt a klub részéről, az utolsó két évre csapatkapitány is lettem. Vagyis kezdett átalakulni a szerepem, amit elfogadtam, főleg azért mert a csapattársaim mindig bíztak bennem. Mikor tavaly először beszéltünk az MTK Budapesthez igazolásról, sejtettem, hogy több lehetőséget kapok, erre nem különösebben készültem, de tudtam, hogy képes voltam és vagyok is erre.

— Mik a tervek a jövőre nézve, kosárlabdában és azon kívül?

— Kezdetben úgy gondoltam, ez lesz az amolyan utolsó, levezető évem, de elkezdtünk már beszélgetni Dórival a folytatásról, most úgy érzem, szívesen maradnék, játszanék még, vannak persze más ajánlatok is, meglátjuk, hogy mit hoz még a kosárlabda. Decemberben végzek a főiskolán, nyáron esküvőnk lesz, a családtervezés is képben van, úgyhogy sok-sok tervem van.

Április 22. 18:00 MTK Budapest – BEAC Újbuda női kosárlabda NB I rájátszás

MTK Kosárlabdacsarnok 1122 Budapest Acsády Ignác utca 3 (Bejárat a Maros utca felől!)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!