Atlétika
Szabó Beatrix

Porsche Super Cup: interjú Bozó Patrikkal

Publikálva: 2020.04.21 Frissítve: 2020.04.21 eSport

Szimulátorversenyzőnk mesélte el tapasztalatait a nemrég véget ért versenysorozatról.

– Hogyan fogadtad a kupa hírét?

– Izgatottan, hiszen régen versenyeztem utcai autókkal. Amikor kihirdették a szezont, kétségeim voltak az indulással kapcsolatban, de egyáltalán nem bántam meg a döntésem. Remek élmény volt.

– Mekkora a különbség utcai- és versenyautó között?

– Teljesen más a kettő, de hozzá lehet szokni. Elsőre nagyon furcsa volt az autó, sokszor már irányíthatatlannak éreztem, hiszen alig megyünk N kategóriás (utcai) autókkal.

– Hogyan indult a szereplésed?

– A szezon elején még a dobogós helyekért harcoltam, aztán egyre gyengébb teljesítményt nyújtottam. Voltak olyan pályák, ahol jól mentem, mert korábbi sorozatokból ismertem őket, de még ilyenkor is volt, hogy balesetekbe keveredtem bele.

– Milyen változásokat hozott az új kormányod?

– Féltávnál tarthattunk, amikor lecseréltem a kormányom (Logitech G29-ről Fanatec CSL Elite-re váltottam). A kettő között komoly különbség van. A tempóm szépen lassan elkezdett javulni. Nagyjából két verseny kellett hogy megszokjam, és magamra tudjam hangolni a Fanatec-et. Egyre jobb eredményeket tudtam elérni és utána fel is állhattam a dobogó legfelső fokára.

– Melyik volt a legkedvesebb sikered a szezon folyamán?

– Legnagyobb győzelmem Spa-Francorchamps-ban volt, ahol esőben második lettem. Utána, a száraz pályán viszont sikerült megszereznem a győzelmet. A legrosszabb versenyem Suzukában volt. Végig vezettem, aztán az utolsó körben sikerült kétszer is hibáznom. A törött autómmal visszacsúsztam a dobogó legalsó fokára.

– Hogyan összegeznéd a szezont?

– Nagyon élvezetes és izgalmas szezonon vagyok túl, de nem lesz a sorozatnak folytatása, mert a szervező áttért iRacing-be (ahol tényleg van hivatalos Porsche Cup), de mindenki, aki részt vett a sorozatban nagyon köszöni a Season 1-et."

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!